c1ach Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Ja używam karty wirtualnej (większość banków taką oferuje) lub konta walutowego w Aliorze. W przypadku karty wirtualnej ING i transakcji za 5000 pln, koszty wyniosły 45 zł. Poczytaj też temat gościa, który się naciął: https://www.forumrowerowe.org/topic/212885-wiggle-ostroznie-z-platnosciami-przez-karte/ Edytowane 29 Stycznia 2017 przez c1ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Dobra opcja na większej przelewy to TransferWise. Przy mniejszych kwotach PayPal wcale nie wypada tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Ja tam zawsze płaciłem PP, szybko i bezpiecznie. Z reguły trzeba doliczyć +15gr do bieżącego kursu NBP no ale Elon musi skądś miec $$$ na te nowe Tesle :] Paczka dochodzi w niecały tydzień. Edytowane 29 Stycznia 2017 przez ishi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 TransferWise. W kupnie bezpośrednim z PX raczej nie do zrobienia. Trzeba posrednika który przyjmie pieniądz u siebie i zapłaci lokalną kartą lub PayPal'em. Nigdy nie słyszałem, aby PX przyjmowało opłaty w postaci przelewów... Z resztą w dziale How to Pay stoi: Payment Information - select to pay by credit card or Paypal. You may then enter your payment details Czyli nie... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Dzięki za uzupełnienie. Czyli tylko jako opcja wysyłki pieniędzy do "pośrednika" się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 PayPal jest szybki i bezpieczny ale za wygodę kazuje sobie dość słono płacić. W przypadku małych kwot nie robi to większej róźnicy, ale jak ktoś zamierza się na cos grubszego i na dodatek każdą złotówkę ogląda 2 razy przed wydaniem warto rozpatrzeć alternatywne drogi. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nognog Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) To chyba jednak zostanę przy PayPalu. Mogłem kupić wczoraj, dzisiaj już 50 funciaków drożej :/ Da rade u nich coś "wyżebrać"? . Czy by nie sprzedali po wczorajszej cenie? Edytowane 30 Stycznia 2017 przez nognog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Raczej nie, i do zmieniających się jak szalone cen trzeba przywyknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Da rade u nich coś "wyżebrać"? No efin' chance mate... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vucalur Napisano 2 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 podbijam temat wspólnej wysyłki z UK.Jacyś chętni na zebranie paczki?Mógłbym się zająć rozdystrybuowaniem w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Paczucha z tego co wiem poleci w marcu więc jest trochę czasu na zebranie zamówień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vucalur Napisano 3 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Do kogo pisać? Ivana, kazafazy, czy jeszcze kogoś innego ?Tak w ogóle, to sugerowałbym posprzątanie tematu, bo jest 29 stron i ciężko znaleźć informacje.Pierwszy post w temacie z października 2015 a zasady mogły się pozmieniać.Może oddzielny temat na każdorazową wspólną paczkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Zasady się nie zmieniły przez cały temat. Zamówienie wspólne w UK -> przerzut do PL -> dystrybucja krajowa. Zajmuje się tym zazwyczaj Ivan chyba że sytuacja wymaga zastępstwa. Do paczki wchodzą albo rzeczy z PlanetX albo z innych sklepów ale to do ustalenia prywatnie. I tak, jak chcesz się dołączyć pisz do Ivana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Paczucha z tego co wiem poleci w marcu więc jest trochę czasu na zebranie zamówień. Człowiek nie zagląda na FR przez kilka godzin i bagle się dowiaduje, że wszystko już zaklepane Paczka będzie jak się zbierze kilku chętnych i trochę dobra. Kiedy? Nie mam pojęcia, tymbardziej, że natenczas nikt specjalnie nie wyrażał zainteresowania... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 A to przepraszam, skądś pamiętałem że właśnie wtedy ma coś lecieć tom się pochwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Kłaniam, Jest OK Nie wykluczone, że w połowie lutego dałoby się coś wypchnąc, dużo zależy od tego czy Taki Jeden kupi ramę, czy też da sobie natenczas siana. Wtedy to już by było paczka na 3 czyli zaczyna to-to mieć sens. Bo na dwóch to tak trochę bezsera, no chyba, że jest ciśnienie... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vucalur Napisano 3 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Tych dwóch a w porywach trzech, to policzywszy mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Tak jest, może 4, w zależności od układów... na razie to mam do odbioru jutro jedną rzecz dla jednego zainteresowanego. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek10611 Napisano 4 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Ja się zglaszam bo ogumienie na wiosne potrzebuje a może się znajdzie coś jeszcze więc dołączam do zamowienia jak będzie coś w dobrych (lepszych) cenach niż w Polszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landlord Napisano 4 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Ja też chętnie się dołączę, jeśli w momencie zamówienia będzie coś atrakcyjnego dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Kłaniam, Zamówienia są ongoing. Jak sie uzbiera przynajmniej 3-4 zakupionych paczka wychodzi. Także nie ma co się czaić, bo ceny w PX jak wiemy są ekhemm... płynne i zmienne. Jak się trafi dobra okazja, sugeruję zanabywać, a jak się zbierze ekipa to będziemy wysyłać. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek10611 Napisano 4 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Ok no to ja rozpoczynam poszukiwania jak coś znajdę to na pw walę do Ivana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_och Napisano 7 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Spytać chciałem czy jako zupełna świeżyzna na tym forum też mogę skorzystać z zakupów w opcji przmytowej - oby tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Kłaniam, Możesz Jednakowoż wartałoby, abyś nico mniej enigmatycznie o sobie napisał, na ten przykład w profilu... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_och Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Dzięki Ci Ivanie za przyzwolenie . Dodałem informację ( tylko jedną ) wedle wskazówek, a tak na serio czytam i podglądam Was od czasu do czasu. W miejscu gdzie bywam często zaczęły ostatnio znikać posty - w tym jeden temat , który bardzo mnie interesował stracił zupełnie sens. Szukając tutaj podobnego zagadnienia trafiłem na ten wątek : https://www.forumrowerowe.org/topic/209630-naped-1x10-czy-2x10-w-gravelu-ktory-wybrac/ , a ponieważ dysponuję na miejscu apex'em double tab 1x10 zaproponowałem Mike'owi przymiarkę. Po spotkaniu umówiliśmy się, że to On popilotuje sprawę zakupów - tak będzie według mnie - prościej i przyjemniej dla wszystkich. Pomimo tego, że nie zanosi się na to iż będę dużo tutaj pisał, a tylko dalej "trochę" czytał, to chciałbym móc korzystać ( troche jak pasożyt ) z dobrodziejstw oferowanych przez szacowne grono. Jeszcze raz dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi