danielson Napisano 24 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 A może byłby ktoś chętny na zakupy w sklepie The Cycle Clinic https://thecycleclinic.co.uk/? Mają dużo ciekawego asortymentu w dobrych cenach. Niestety wysyłka do PL 25 funciaków.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Jacyś chętni na wspólne zamówienie PlanetX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Kiedy się zamyka okienko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Sam nie wiem, poczekajmy może jaki będzie odzew, póki co jest nas dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Pójdę na łatwiznę - są jakieś ciekawe kąski, ekstra promki itp? Bardzo, bardzo nie chce mi się wertować sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Jak zawsze - zależy co Ci trzeba Opon jak zwykle sporo w promocji, parę kierownic, szpej turystyczny, sporo ciuchów, nawet maseczki. Mnie nowa kierownica interesuje, Mickey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeniuFilozof Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 Mnie też interesuje kierownica (Geoff, już od dłuższego czasu), więc mogę się dołączyć do zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 Mnie też ten geoff interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 No to panowie organizujemy się i po weekendzie puszczamy zamówienie, przy czterech osobach ma to już sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 @grzesiowu @Roballinho dajcie znać na PW co zamawiacie to puszczę dzisiaj zamówienie. Póki co od trzech osób mam już potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Ja jednak spasuję tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 Ostatnie przed nowymi zasadami pobrexitowymi zamówienie złożone, oby jak najszybciej dotarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Tak dla potomnych - bo się może przyda. Zamówienie poszło zaraz po świętach, ale niestety nie zdążyło przed nowymi zasadami wyjść i dotrzeć, także prawie 2 miesiące czekania na klamoty. Zamówienia duże, grupowe, wiążą się teraz z opłatami celno-skarbowymi itepe więc staje się to znacznie mniej opłacalne - zostaliśmy potraktowani jak importer, ale cóż zrobić. Przy paczce na ~200 funtów wyszło prawie 350 zł. Także można to sobie przeliczyć/przekalkulować w przypadku droższych zakupów typu ramy, rowery itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 a kupowaliscie po cenach netto, czy z VATem UK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Z VATem UK. Podatek naliczyli od kwoty netto przeliczonej na złotówki, tak jak wpisałem w deklaracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Teoretycznie moglibyscie sie domagac zwrotu vat z planetx na posstawie zakazu podwojnego oppdatkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Będę pisał do Planety w tej sprawie, tylko nie miałem kiedy, bo tam ciężko maila znaleźć i przez czat najszybciej zaatakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Jak rozumiem póki Planeciaże nie otworzą kantorka w Luxemburgu albo Andorze to nie bardzo jest sens wracać do procederu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Lutego 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 20 minut temu, Grizzli napisał: domagac zwrotu vat z planetx na posstawie zakazu podwojnego oppdatkowania Jesteś pewien, że ta zasada obowiązuje dla kraju nie będącego w EU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 @grzesiowu z tego co wiem to poniżej 135 funtów przepływ towarów dalej jest nieobciążony dodatkowymi opłatami - więc mniejsze zamówienie ciągle może się opłacać, trzeba pilnować tylko tej kwoty i nie przekroczyć objętościowo najtańszej wysyłki za 17 funtów (minimalnie podrożała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymooteusz Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 W przypadku sklepu www.merlincycles.com po wyjściu z UE, zniknęła przesyłka do Polski w kwocie 25PLN, pozostała tylko w kwocie 50PLN .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vucalur Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Czołem, orientuje się ktoś czy ceny ram karbonowych z Planety wrócą kiedykolwiek do starego pułapu ? (szosa, gravel, commuter) Nie wiem jak MTB, bo nie pamiętam ile powinny kosztować, ale przed pandemią, Brexitem, itp. czasem zaglądałem ile kosztują typy ram z nawiasu wyżej, i: ich topowe ramy szosowe (np. Viner Mitus, topowy karbonowy Holdsworth) były do wyrwania za ~500£. topowy gravel frameset (Space Chicken) to było podaj 650£ Teraz: ≥ 1.190£ i z dostępnością bieda. Disaster Gents, disaster. Za taką cenę można mieć ramę topowych producentów (Trek, Canyon, może Spec, …). Rozumiem, że to pandemia jest odpowiedzialna? Chociaż czy na pewno? Planet i tak ramy robił w Chinach, o ile pamiętam. Teraz Chiny są pandemicznym rajem i działają pełną parą (kilka-kilkanaście (sic!) przyp. covida dziennie / 4 mld luda. Bezmaskowe janusze Polaki uczcie się.) Może to jednak przez Brexit i nieprzetarte jeszcze uzgodnienia importowe? Ktoś wie czy i kiedy korzystne ceny i dostępność mają szansę powrócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Ale przecież uzgodnienia importowe są już przetarte - do 135 funtów możesz sobie zamawiać bez dodatkowych opłat, powyżej traktują Cię jak importera i płacisz VAT czy cło. Teoretycznie nie powinno się płacić VATu w kraju zakupu, czyli w jUKej no ale my ostatnio płaciliśmy i nie wiem czy coś się zmieniło. Więc pomijając już ceny bazowe które mogą być spowodowane covidem póki co uzgodnienia importowe są fatalne i przekreślają w ogóle całą zabawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 18 Marca 2021 Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 10 godzin temu, vucalur napisał: orientuje się ktoś czy ceny ram karbonowych z Planety wrócą kiedykolwiek do starego pułapu ? Myślę, że tego nawet w Planet-x nie wiedzą Serio, tam się czasem ceny potrafiły zmienić kilka razy w ciągu dnia, nie mówiąc już o dłuższym horyzoncie czasowym. Jedyna opcja to newsletter i śledzenie promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 18 Marca 2021 Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Koszty transportu z Chin znacząco wzrosły, więc tu może być przyczyna. A Brexit nie zmienił nic w stosunkach UK <> CN, wszystko działa pod względem przepisów tak jak rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi