Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Skoro IvanMTB mój egzemplarz już sprawdził organoleptycznie to w sumie mogę  chyba polecić...

...w dobrej cenie 1-os namiot ekspedycyjny Vango Blade 100 (na aukcji obrandowany pod jakąś akcję jako Solo). Patrząc na liczbę kupujących idą jak ciepłe bułki.

http://www.ebay.co.uk/itm/Vango-Blade-100-World-Challenge-Branded-Sale-Price-60-inc-Free-Postage-/162088119783

Wychodzi lekko ponad trzy stówki czyli spoooro taniej niż w PL :)

PS. Namiot nie łamie się przy pierwszym lepszym zefirku...

i pierwsze lepsze review

https://youtu.be/lJm1HM3naOY?t=498

Edytowane przez ishi
  • Mod Team
Napisano

Hmmm...ciekawy ten namiocik.  :whistling: 

Dobrze wygrzebane promo ishi:thumbsup: 

Ivan, a dałbyś jakąś szybką fotkę, jak to po spakowaniu wygląda (najlepiej przy jakimś barankowym wiośle)?  

Napisano (edytowane)

...oraz jak widać ponad tymi 179 centymetrami Ivana jeszcze spory zapas. Na oko chłop do 190cm powinien się spokojnie pomieścić. 

Edytowane przez ishi
  • Mod Team
Napisano

Sorry za upierdliwość Ivan, ale najważniejsze na jaką długość składa się ten stelaż, bo na zdjęciach go nie ma? Tzn. się jest, ale w pokrowcu i nie wiem ile dałoby się go jeszcze skompresować. :) Gdyby, jako-tako mieścił się w mojego barana i dałoby się łapać bezpiecznie kierownicę w dolnym chwycie, to pewnie bym go rozważył.

Pytam, bo niestety, różne źródła, różnie podają wymiary po złożeniu:

ebay47cm x 11cm
hiker.pl: 50cm x 12cm
tutaj: 48cm x 15cm

Z tego co widzę, to wagi też różnie, bo od 1,72kg do 2,10kg (to chyba te starsze modele).

• 2 tygodnie później...
Napisano

hej , w sumie napisałem do szanownego Ivana ,ale może koledzy go wyprzedzą :) jak ma sie sytuacja z zamówieniem roweru /ramy bo koszty wysylki do polski są spore . dzieki z góry za info.

ps. jezeli bedzie taka możliwosc to z chęcią dokoptuję sie do zakupów.

• Mod Team
Napisano

"Regulamin" zakupów nie zmienił sie specjalnie...

http://www.forumrowerowe.org/topic/205416-planet-xon-one-wspolne-zakupy-wykorzystaj-brexit-i-slabego-funta-zamowienia-do-17-lipca/?p=1764743

Dodatkowo teraz oprócz raczej mało atrakcyjnego pod względem przeliczników walutowych PayPal'a dołożylismy serwisy takie jak https://transferwise.com/ czy inny http://www.hifx.co.uk/moneysupermarket?utm_source=moneysupermarket%2Ccom&utm_medium=referral&utm_campaign=Moneysupermarket%20Personal

Szacunek...

I.

Napisano (edytowane)

zgłaszam sie do zakupów ... co by formalnie było :)

prośba do kogoś ... mógłby mnie ktoś przeprowadzić ( jak dziecko przez pasy) przez transferwise.com

nie ogarniam tego zupełnie , nie chce już zawracać gitary Ivanowi.

może mnie ktos pokierować?

w trzecim kroku otrzymuję taką informację

Entered IBAN cant be used for selected currency ... i dooopa blada

Edytowane przez popio
  • Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Dwie paczki XL poskłdane, kurier zamówiony na na środę.

Za re-dystrybucje odpowiadaja popio Siodemek.

Zgłoszą się oni do Śpiacych Królewiczów, którzy są poutykani w ichnich paczkach.

Popio - supergrzechu i Ishi.

Siodemek - Rysz i Adambieg.

Dodatkowo składam jeszcze jedną paczkę, ale to muszą klamoty dotrzeć lub muszę je szcze zamówić.

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

Hmmm...

Jeśli wierzyc trackingowi jedna paczka już w Holandii a druga - wysłana w tym samy momencie, odebrana przez tego samego kuriera - jeszcze w UK  :huh:  :wacko:  :blink:

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

Nie mam pojecia jak w PL, bo w UK tak :)

Ale nie robiłbym sobie nadzieji ;)

Trzecia, paczka dziś/jutro bedzie kompletowana - mam już wszystkie klamoty na stanie - i jakos tak początkiem tygodnia poleci do Kraju-Raju...

Szacunek...

I.

PS

... a uczyła matula, nie chwalić dnia przed zachodem...

Okazało się, że jeden przedmiot z PX źle spikowany  :verymad:

Juz oddałem na wymianę, no ale pewnie nie dostanę tego z powrotem aż do poniedziałku...

Taki lajf, czasem zdarzy sie nawet najlepszym...

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Widzę, że Legnica paczke przechwycila, Słupska jakby niebardzo...

Zaległa paczka na razie czeka na brakujacy towar na podmianę. Dam znać...

Szacunek...

I.

Napisano (edytowane)

siemanko jestem paczka ok wszystko w porzadku . szmaciarz z DPD moj tata musial osobiscie pojechac na bze po paczke , bo szmaciarz stwierdzil ze dzisiaj nie zawiezie bo mu sie nie chce bo go nic nie wyszło boli bo go zycie denerwuje bozzzzzzzzzzzzzzeeeeeee pozabijac tsakich gamoni paczke mam wszystko ok jiutro z rana wam wysylam

aha chlopaki prosze na pw o adres a oddam numer konta swoj po czym wysle

Edytowane przez popio