SZ_ONY_ONE Napisano 24 Czerwca 2016 Napisano 24 Czerwca 2016 Witam Znalazłem pedaly shimano pd a530 za cenę 164zl Z racji tego że mają zarówno platformę jak i spd myślę że bd to dobry zakup lecz teraz pytanie Będą one pasowały do roweru Kross Dust 3.0 Wprawdzie nie mam jeszcze butów spd więc jeździłbym jak na razie na platformie
Artur_K Napisano 24 Czerwca 2016 Napisano 24 Czerwca 2016 Witam Jeżeli nowe to cena dobra. Będą pasowały do tego roweru, a raczej do ramienia korby. Tylko czy potrzebujesz takie pedały skoro nie masz butów?
Mod Team michuuu Napisano 24 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 24 Czerwca 2016 Jak już kupisz buty to stwierdzisz, że szukanie miejsca na wpięcie jest upierdliwe. Zastanów czy nie lepiej kupić np. 520/540.
chudeusz09 Napisano 24 Czerwca 2016 Napisano 24 Czerwca 2016 Przestańcie pisać bzdury o szukaniu wpięcia... Temat wałkowany już tyle razy... Dobrze przeserwisowane A530 zawsze ustawiają się platformą do przodu i nie ma żadnego szukania wpięcia.
modrzew Napisano 24 Czerwca 2016 Napisano 24 Czerwca 2016 A to jest taka okazja, jak PD-M530 kosztują około 120-130zł? Masz w nich mechanizm z obu stron i rozbudowaną klatkę jeśli takiej potrzebujesz. Ja bym nie szedł w jakieś "uniwersalne" wynalazki, albo SPD obustronne albo platformy z pinami. Może przy spokojnej jeździe to but się z tego nie ześlizgnie, ale na więcej bym nie liczył. A chyba nie po to kupiłeś Dusta żeby jeździć po bułki - czy się mylę?
Kaczorak Napisano 24 Czerwca 2016 Napisano 24 Czerwca 2016 Ale w tych PD-M530 to czarne dookoła nie pełni roli platformy - w zwykłych butach się nie da jeździć na tym. To pełni role ochronna przed uderzeniami w kamulce lub korzenie.
modrzew Napisano 24 Czerwca 2016 Napisano 24 Czerwca 2016 A czy ja gdzieś sugerowałem że m530 to substytut pedałów platformowych? Weź jeszcze raz przeczytaj mojego posta "Może przy spokojnej jeździe but się z tego nie zeslizgnie" dotyczyło a530.
sebaxgh Napisano 27 Czerwca 2016 Napisano 27 Czerwca 2016 Mam PD-M530 i w zwykłych butach czasami jeżdżę do 20km i dają rade , a ta platforma nie pełni tyle roli ochronnej tylko daje większe podparcie dla butów SPD. Obecnie mam tez zwykłe M520 i czuje różnicę. Osobiście zwykłych już nie kupię tylko M530 lub M785.
SZ_ONY_ONE Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Napisano 29 Czerwca 2016 A to jest taka okazja, jak PD-M530 kosztują około 120-130zł? Masz w nich mechanizm z obu stron i rozbudowaną klatkę jeśli takiej potrzebujesz. Ja bym nie szedł w jakieś "uniwersalne" wynalazki, albo SPD obustronne albo platformy z pinami. Może przy spokojnej jeździe to but się z tego nie ześlizgnie, ale na więcej bym nie liczył. A chyba nie po to kupiłeś Dusta żeby jeździć po bułki - czy się mylę? Rower do "zadań specjalnych" a Ty mi o bułkach piszesz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.