phoe Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Dla zainteresowanych fotka stanu uszczelniacza WTB(by Zero Flats) po pół roku w oponie(jakoś własnie od grudnia do dzisiaj), wlane było jakieś 95-100ml, w RK co jest na fotce był spory kolec ale ubytku jakiegoś większego ciśnienia nawet nie zauważyłem, dopiero teraz po zdjęciu opony go zauważyłem, czy są jeszcze jakieś małe itp, chyba nie bo nic nie widzę. Ciśnienie z obu kół schodziło samo z siebie minimalnie(przy dętkach też schodzi zresztą) ale to już wina szybciej opon niż uszczelniacza, a były to Race King 27,5x2.0 i Racing Ralph 27,5x2,25 - obie zwykłe zwijane - czyli bez szaleństw, nawet nie tubeless ready. Tak czy inaczej jak chodzi o trwałość uszczelniacza to polecam, co do skuteczności, 1 kolca którego dopiero teraz widzę załatał - czyli swoje zrobił, więcej się wypowiedzieć w tej kwestii nie mogę, z przodu w RaRa nie widzę żeby coś siedziało w oponie, ilość płynnego mleka też jak na fotce, około 20ml było spokojnie w obu kołach jakby to wszystko ściekło jeszcze, a nic nie było dolewane w międzyczasie. WTB TCS Sealant za 500ml to jakieś 45-50zł, ten o którym piszę to jest ten obecny w sprzedażny, czyli w środku mamy mleko/uszczelniacz od Zero Flats. a nie jak kiedyś Stans. Reklamować nie reklamuję, bo nie mam w tym interesu, ja nic mu nie mogę zarzucić, teraz kolejny kpl kół zrobię nim(Micheliny Wild Grip'r 27,5 x 2,25) + coś tam na dolewkę zostanie i potem raczej na pewno kupie kolejny raz od WTB. Do innych uszczelniaczy porównać nie mogę, bo to 1-szy jaki używałem. Tak jeszcze dla zainteresowanych, koła(a w sumie obręcze - DT M442) są uszczelnione taśma Gorilla(jakieś 25zł za 10m), taśma naprawdę gruba i solidna, wg mnie lepsza od typowo rowerowych i chyba też tańsza, co najwyżej cięższa będzie, do tego zawory WTB. Przy okazji widać stan bębenka DT 350 z kaseta HG50, nie wiem ile dokładnie KM zrobiłem, coś koło 1000, możne trochę więcej, jak dla mnie jest lepiej niż przypuszczałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 23 Czerwca 2016 Root Admin Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.