Skocz do zawartości

[Koło tylnie] Nowe felgi ze szprychami.

Lelek123e

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, dzisiaj miałem mały wypadek na rowerze i całe tylnie koło po prostu się wykrzywiło - nie ma mowy o centrowaniu, wije się jak wąż :P

Mój rower: http://kreidler.pl/katalog/dice-big-3-0-650b/

Jak można przeczytać wyżej, rower oryginalnie miał felgi Neo Disc 650B i pytanie brzmi: kupić takie same, czy może polecicie mi jakieś inne w przystępnej cenie? Razem ze szprychami jeśli jest taka możliwość, bo nie mam zielonego pojęcia jak je poprzelatać i poskręcać. 

Napisano

Nie felga tylko obręcz. Kupujesz całe koło i tyle. Tak będzie najprościej. Masz tam kasetę czy wolnobieg? Nie patrz na stronę bo tam bywają błędy , zejdź do garażu i sprawdź. 

Napisano

Kaseta 8 biegów, wiem, że muszę mieć klucz żeby to zdjąć, ale to mniejsza bo pożyczę od sąsiada. Jakieś konkretne propozycje jakie koło kupić? Koło sprawdzałem i jest dokładnie takie jak pisze na tej stronce.

Napisano

1 Tutaj jest dość wąska obręcz i nie wsadzisz tam zbyt szerokich opon.

2 Tu masz dość szeroką obręcz pod szerokie opony bo do około 2.35

Napisano
Tylko po co mu więcej jak 2,25 opona? xD

No ja tam nie wiem jak On jeździ. W każdym razie szeroka guma fajnie amortyzuje a jak ktoś kupuje mtb za 2 k to chyba nie jeździ po ddr. Chociaż i tacy agenci są. Po za tym węższe gumy też można założyć na obręcz 20.

Tylko tak patrząc to zasadniczo ten rower to XCT / Acera. 

Napisano

No ja tam nie wiem jak On jeździ. W każdym razie szeroka guma fajnie amortyzuje a jak ktoś kupuje mtb za 2 k to chyba nie jeździ po ddr. Chociaż i tacy agenci są. Po za tym węższe gumy też można założyć na obręcz 20.

Tylko tak patrząc to zasadniczo ten rower to XCT / Acera. 

Ta z MTB za 2k zł będzie fat bike robił.

Napisano

Coś takiego jak dolna kompatybilność to już nie istnieje ? Przecież minimalna szerokość opony będzie w okolicy 1.5

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Bierz jak chcesz. Opon 1.5 pewnie i tak nie będziesz zakładał więc dużej różnicy nie będzie. Jedynie przy obręczy 20 opona będzie stykała większą powierzchnią i będzie ciut lepsza trakcja , ale i większe opory. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...