Marcepan Napisano 23 Czerwca 2016 Napisano 23 Czerwca 2016 Czesc ostatnio wymienilem przedni mechanizm czyli obie korby i lozyska poniewaz w rowerze byla wada fabryczna i jedna nakretka byla zle zrobiona i chocby nie wiem ile razy wymienial lozyska zawsze po kilku obrotach pedalow rozwalalo wianuszki lozysk. Teraz jest git ale problem jest nadal z tylem. A konretnie chodzi o to ze wymienilem tylnia kasete i ten drazek co idzie w srodku piasty niestety przy pedalowaniu tylnie kolo nadal skrzypi i mam wrazenie jak by metal ocieral o metal a do tego kolo krzywo sie kreci i szarpie . Sprawdzalem kolo nie jest scentrowane a nakretki te dociskowe w scrodku sa dokrecone na kole. Prosze o pomoc co to moze byc i jak to naprawic bo juz nie mam pomyslow a troche sie boje tym jezdzic zeby czasami kola nie skrzywilo w ramie i wypadek jak nic. Mam jeszcze problem z przerzutkami z tylu a konkretnie fakt ze lancuch nie schodzi na ostatnie 2 zebatki ( te najmniejsze ) co mam z tym zrobic przekladnia manetek sie konczy a lancuch nie schodzi na ostatnie 2 zebatki. Za wszelka pomoc bardzo dziekuje a jesli temat zostal powtorzony albo w zlej czesci forum to przepraszam Marcin
chudzinki Napisano 23 Czerwca 2016 Napisano 23 Czerwca 2016 Regulamin + słownik, bo patrzeć nie można...
Ychu Napisano 23 Czerwca 2016 Napisano 23 Czerwca 2016 http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Do tego usuń " ! " z nazwy tematu. Dalej: Regulacja przerzutek Koło proste w centrownicy i ma bicie w rowerze to znaczy że za słabo jest zaciśnięty zacisk koła albo trzeba podziałać szlifierką. U mnie koło nie chciało wejść do końca , lekki szlif i wchodzi.
Marcepan Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Napisano 23 Czerwca 2016 Przepraszam za ten tytul, zmienil bym go tylko nie za bardzo wiem jak poniewaz jestem tu nowy
Root Admin Mieciu Napisano 23 Czerwca 2016 Root Admin Napisano 23 Czerwca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.