szczawek Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Witam Nabyłem bażniki Kross Travelrack ( http://swiatrowerow.com.pl/bagaznik-kross-travelrack.html ) gdyż jako jeden z nielicznych, które widziałem na własne oczy pasował. Posiadam sakwy Ortlieb back-roller city. Problem polega na tym, iż z racji mojego wzrostu sakwy muszą być mocno cofnięte. Gdy cofnę je tak, by dolne zapięcie miało opór róg sakwy mocno wystaje, buja się i lekko odkształca w stronę koła, a drugi opiera się na regulacji wysokości bagażnika i trze o główkę śruby (w planach mam wymianę z imbusowej na bardziej płaską co chyba załatwi problem). zdj 1 Pytanie czy taki brak oparcia rogu sakwy (gdy będzie zapakowana 10 kg) nie spowoduje jej odkształcenia i czy warto zastanowić się nad dospawaniem prętu by sakwa (i dolne zapięcie) miała oparcie w pozycji jak na zdj 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.