Skocz do zawartości

Zapięcie u-lock , gdzie U-lokowac?

MaciejzZG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc

Mam problem, otoz nie wiem gdzie to cale zelastwo przypiąć podczas jazdy.... probowalem na ramie , ale jezdze po górach i telepocze strasznie.......nieporęczny .....gdzie to ze sobą wozic? macie jakies pomysły??? Rower górski nie ma zadnych bagazników i koszyków...

Napisano

Ja wożę w plecaku, a w drugim rowerze zanim zdjąłem uchwyt między u-lock na ramę nakleiłem grubszy zlepek z taśmy izolacyjnej tak by zapięcie się opierało na sztywno, trochę to pomagało na te bardzo duże luzy zamka.

U-lock Abus Granit x-plus 54 - 300mm

Wysłane z mojego Samsung Note 2 za pomocą Tapatalk

Napisano

W miejskim zamocowałem na górnej rurce tylnego trójkatą,zamkiem w dół u pod siodełkiem(ociera co prawda o obejmę podsiodłową ale mam to)Pisze o Abus Granit X 300,straszne kowadło.Do górala nawet nie próbowałem przy ramie M.Jest po prostu za wielki.Na załączonym zdjęciu jest akurat w dół,były różne próby.

post-128714-0-24842600-1466623713_thumb.jpg

Napisano

Ja zamontowałem do rury podsiodłowej, ale mam Evolution 4 LS i musiałem trochę go "przekręcić" tak, żeby wystawał poza ramę, bo się nie mieścił w środku, ale kryptonite ma jeszcze regulowany kąt tego "wieszaczka", nie wiem jak inne ulocki. Z resztą jak przyjdą sakwy z chin to przerzucam go do sakwy, bo teraz nie mam jak zamontować koszyka na bidon. Widziałem, że niektórzy jeszcze do sztycy montują jeżeli masz mocno wysuniętą. Albo kup sobie jakiś bagażnik na sztycę i mocuj ulocka do tego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...