Skocz do zawartości

[szosa] Dylemat z napędem i klamkomanetkami.

avenger

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zakupiłem kiedyś budżetową szosę Vertec rd1000 jeśli komuś mówi coś ta nazwa. Wpadłem na ambitny pomysł żeby do owej szosy kupić klamkomanetki wybór padł na klamkomanetki Claris 3x8 lecz blaty w tym rowerze to 2x7 (wolnobieg) i mam dylemat czy kupować nowe koła i korbę kasetę pod 3x8 co chyba jest nieopłacalne czy sprzedać klamkomanetki i zrezygnować. Kolejnym pytaniem jest w sklepie rowerowym powiedzieli mi że klamkomanetki Claris współpracują tylko z przerzutką Claris a ja posiadam przerzutkę shimano 105 wiekową lecz na 8 przełożeń. Przepraszam za chaotyczny post i za brak wiedzy ale chciałem się czegoś nauczyć ale jak na amatora przystało popłynąłem z pieniędzmi i nie wiem jak finalizować mój "projekt" :)

Nie wiem jaki ale jest to wolnobieg. W sumie koła wyglądają całkiem całkiem. A jak się zaopatrujecie na przepleceniem od nowa tylnego koła? :) Podesłalibyście mi jakieś przykłady kół, które nie zrujnują mojego budżetu na wakacje :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...