Jerry6 Napisano 22 Czerwca 2016 Napisano 22 Czerwca 2016 Poszukuję książek o tematyce rowerowej. Chodzi konkretnie o książki poruszające tematykę budowy rowerów, historie ewolucji rozwiązań technicznych. To co znalazłem do tej pory: - "Przepis na rower" Penn Robert - na temat tej książki znalazłem parę wpisów na forum - pozytywne; - "Wszystko o rowerze" Opracowanie zbiorowe; - "Rowery górskie" Worland Steve; Może czytaliście powyższe pozycje i możecie napisać czy są warte uwagi. Znacie jakieś inne książki o podobnej tematyce warte przeczytania?
Fawlty Napisano 22 Czerwca 2016 Napisano 22 Czerwca 2016 "Przepis na rower" jest świetny. Pozostałych nie znam. pzdr Fawlty
Fenthin Napisano 22 Czerwca 2016 Napisano 22 Czerwca 2016 Z powyższych książek znam tylko ostatnią, przeglądałem w księgarni. I na przeglądnięciu bym pozostał. Nic odkrywczego, raczej szkoda pieniędzy. Od siebie mogę polecić: Lennard Zinn - Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego Brian Lopes, Lee McCormack - Jazda rowerem górskim
Jerry6 Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Napisano 22 Czerwca 2016 Zinn'a mam bardzo dobra pozycja. Przyjrzę się na pewno "Przepis na rower" i "Jazda rowerem górskim".
dovectra Napisano 22 Czerwca 2016 Napisano 22 Czerwca 2016 "Przepis.." masz tam jakieś podstawy historii roweru. Ale chyba najwięksżą kopalnią jest sieć, tylko trzeba odsiać ziarno od plew..
Jerry6 Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Napisano 22 Czerwca 2016 Zamówiłem "Przepis na rower". W internecie można znaleźć prawie wszystko ale mi chodzi mi tylko i wyłącznie o książki. Ze względu na to, że można zabrać je wszędzie tam gdzie nie ma dostępu do prądu czy internetu.
dovectra Napisano 22 Czerwca 2016 Napisano 22 Czerwca 2016 http://mslonik.pl/rowery/biblioteka-rowerowa/603-rajmund-sosinski-historia-roweru wygląda ciekawie
pietia79 Napisano 22 Czerwca 2016 Napisano 22 Czerwca 2016 Wydawnictwo Bukrower ma kilka rowerowych, m.in część z wyżej wymienionych. I całkiem dobre ceny.
Jerry6 Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Napisano 22 Czerwca 2016 http://mslonik.pl/rowery/biblioteka-rowerowa/603-rajmund-sosinski-historia-roweru wygląda ciekawie Tylko gorzej z dostępnością, na allegro brak. Poszukam, może znajdę w innym miejscu.
dovectra Napisano 22 Czerwca 2016 Napisano 22 Czerwca 2016 w bibliotece narodowej w zasobach cyfrowych??
KamilB. Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Po co marnować kasę na książki jeśli wszystko dostępne jest w internecie ? Wiem, wiem lepiej jest mieć coś na kartce papieru niż w internecie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.