Ferniuk Napisano 21 Czerwca 2016 Napisano 21 Czerwca 2016 Witam. Zakupiłem jakos 3 tygodnie temu nowy rower jest to Kross hexagon r4 I mam problem z hamulcem tylnym są to Tektro Disc Aquila mam z nim taki problem gdy hamuje mocniej to cały rower się trzepie i nie wiem od czego to może być, zauważyłem też że gdy hamuje tylnym hamulcem to tłoki się zaciskają i tarcza się przesuwa na jedną stronę a gdy przednim to tłoki się zacisną i tarcza jest nie ruchomo czy tak mam byc czy po prostu tylna tarcza jest jakos nie dokręcona.
piciu256 Napisano 21 Czerwca 2016 Napisano 21 Czerwca 2016 musisz wyregulować tylni hamulec tak żeby tarcza się mniej wychylała, robisz to imbusem po stronie nieruchomego "tłoczka" jak z przodu się mało przechyla to jest dobrze.
Mod Team durnykot Napisano 27 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 27 Czerwca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.