simug Napisano 20 Czerwca 2016 Napisano 20 Czerwca 2016 Witam, Poszukuje jakiejś nowej ramy do mojego roweru najlepiej "górska " Nie wiem czy to ma znaczenie ale mam prosta rurę sterowa nie taperowana i raczej przedniego widelca nie chciał bym na chwile obecna wymieniać. Nie poszukuje czegoś profesjonalnego powiedzmy ze plus minus w miesiącu robie 500 km ... Wiem ze jedno drugie wyklucza czasami ale poszukuje czegoś w miarę rozsądnej cenie i dobrego Pozdrawiam ! Liczę na wasza pomoc
simug Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Napisano 20 Czerwca 2016 Sam nie wiem zawsze to jakos lżej Widziałem całkiem spoko ramę z kross a karbonowa za +/- 1000 Ale albo było z nimi cos nie tak albo ja nie ukrywam ze za bardzo sie nie znam na tym wszystkim. Dziekuje za pomoc
Nastar Napisano 20 Czerwca 2016 Napisano 20 Czerwca 2016 Po co ci karbon na 500km miesięcznie? A od ilu km miesięcznie można już kupować karbon ? Ma chłopak ochotę to niech sobie kupi. Pierwsze słyszę żeby materiał ramy miał zależeć od ilości przejeżdżanych miesięcznie/rocznie kilometrów.
Nastar Napisano 21 Czerwca 2016 Napisano 21 Czerwca 2016 Ale nikt nie pisał, że to do jazdy turystycznej przecież. Padła tylko ilość km miesięcznie i że nie potrzeba profesjonalnego sprzętu. Osobiście nie widzę przeciwwskazań. Rama węglowa to już dziś nie jest przecież jakieś nie wiadomo co. A swoje zalety ma (wady też).
simug Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Napisano 21 Czerwca 2016 Super bardzo dziekuje za taka odpowiedz ! Bardzo często na tym forum niestety nie spotykamy odpowiedzi na pytanie i pomocy tylko a po co a dla czego jak spytałem o hamulce w innym wątku nie profesjonalne to tez wtedy okazało sie ze zeby hamulce były dobre musze wydać 2000 zł także tak zle tak nie dobrze Oczywiście nie mam do nikogo pretensji o to. Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi i za to ze podsypanie jakiekolwiek pomysły. I tez zacząłem myślec nad tym czy rzeczywiście karbon jest mi potrzebny. Ale dzieki liczę na pomoc nadal pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.