Skocz do zawartości

[rama] wymiana na nowa karbonowa ramę pomoc

simug

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuje jakiejś nowej ramy do mojego roweru :) najlepiej "górska " :)

Nie wiem czy to ma znaczenie ale mam prosta rurę sterowa nie taperowana i raczej przedniego widelca nie chciał bym na chwile obecna wymieniać. Nie poszukuje czegoś profesjonalnego powiedzmy ze plus minus w miesiącu robie 500 km ... Wiem ze jedno drugie wyklucza czasami ale poszukuje czegoś w miarę rozsądnej cenie i dobrego

Pozdrawiam ! Liczę na wasza pomoc :)

Napisano

Sam nie wiem :D zawsze to jakos lżej :P

Widziałem całkiem spoko ramę z kross a karbonowa za +/- 1000

Ale albo było z nimi cos nie tak albo ja nie ukrywam ze za bardzo sie nie znam na tym wszystkim.

Dziekuje za pomoc

Napisano

Po co ci karbon na 500km miesięcznie?

A od ilu km miesięcznie można już kupować karbon ? Ma chłopak ochotę to niech sobie kupi. Pierwsze słyszę żeby materiał ramy miał zależeć od ilości przejeżdżanych miesięcznie/rocznie kilometrów. 

Napisano

Ale nikt nie pisał, że to do jazdy turystycznej przecież. Padła tylko ilość km miesięcznie i że nie potrzeba profesjonalnego sprzętu. Osobiście nie widzę przeciwwskazań. Rama węglowa to już dziś nie jest przecież jakieś nie wiadomo co. A swoje zalety ma (wady też).

Napisano

Super bardzo dziekuje za taka odpowiedz ! Bardzo często na tym forum niestety nie spotykamy odpowiedzi na pytanie i pomocy tylko a po co a dla czego jak spytałem o hamulce w innym wątku nie profesjonalne to tez wtedy okazało sie ze zeby hamulce były dobre musze wydać 2000 zł także tak zle tak nie dobrze :)

Oczywiście nie mam do nikogo pretensji o to. Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi i za to ze podsypanie jakiekolwiek pomysły. I tez zacząłem myślec nad tym czy rzeczywiście karbon jest mi potrzebny. Ale dzieki liczę na pomoc nadal :) pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...