klerykk Napisano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Od początku sezonu (powiedzmy od marca) mam problem z tytułowymi hamulcami. Hamulec ocierał podczas jazdy i co dziwne nie zawsze. 2 km ocierał i 5 km nie ocierał - i tak na zmianę. Mówię tu o jeździe bez jego użycia. Przyzwyczaiłem się do tego ale dziś zaczął piszczeć zaznaczam, że bez używania tylko podczas normalnej luźnej jazdy. Dźwięk jest na tyle wysoki, że po prostu drażni ucho. Hamulec też nierównomiernie pracuje. Daje się to odczuć podczas zjazdu przy powiedzmy 50km/h. Jak zaciskam przedni to jest tylko przyjemne równomierne syczenie, a przy wciśnięciu tylnego jest nierównomierna praca i wyczuwalne jakby skokowe hamowanie. Jak kręcę kołem to nie widzę aby tarcza była krzywa, spece z Korssa (mowa o krosie Level A5 z 2014) mówią, że ten typ tak ma :-/ z tym, że w zeszłym sezonie jedyne co słyszałem podczas jazdy to dźwięk toczącej się opony. Jakieś pomysły? Nowe klocki, tarcze? Jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klerykk Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 naprawdę nikt nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Najczęściej takie pulsacyjne działanie jest spowodowane beznadziejną tarczą lub źle ustawionym zaciskiem (np. za wysoko). Ale ciężko coś powiedzieć jak się tego hamulca nie zobaczy na oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) Dzień dobry. Może to pomoże. Podobny efekt miałem w poprzednim rowerze. Zerknij na filmik. https://youtu.be/WDTqcm_2wwE Edytowane 14 Lipca 2016 przez GrzesPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi