wookie Napisano 8 Września 2006 Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Chodzi mi o suport octalink , czy warto doplacac do XT ( 99 zl ) czy kupic deore ( 45-50 zl ). Poza plastykowa miska czy jest jakas faktyczna roznica w jakosci lozysk np i uszczelnienia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 8 Września 2006 Udostępnij Napisano 8 Września 2006 jestes pewien ze dobierzesz odpowiednia dlugosc osi? bylbym zapomnial: to nie jest miska tylko adapter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 8 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2006 No dlugosc osi to ja wiem jaka bede potrzebowal ale nie o to mi tu chodzi raczej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 9 Września 2006 Udostępnij Napisano 9 Września 2006 mi chodzi o to, ze o ile dobrze pamietam deore i xt nie maja ani jednej takiej samej dlugosci, wiec wybierajac korbe niejako jestes skazany na konkretny suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 9 Września 2006 Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Jest różnica Przede wzystkim waga i uszczelnienie łozysk Zobacz sobie tu i xt i deore występuje w różnych wymiarach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 9 Września 2006 Udostępnij Napisano 9 Września 2006 i cena +78% tak BTW, amoniak: mozesz powiedziec cos wiecej na temat tej ronicy w uszczelnieniu lozysk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 9 Września 2006 Udostępnij Napisano 9 Września 2006 W zimowym rowerze mam xt i nie mam problemów z suportem natomiast jak w MTB miałem deore na kwadrat czy alivio(totalny sh*t) to mimo że po suchym, no może czasem w deszczu niestety zbyt dużych przebiegów nie robiłem Więc jakś różnica w tych Z-etach jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 9 Września 2006 Udostępnij Napisano 9 Września 2006 nie powiedzialbym ze to MUSI swiadczyc o lepszym uszczelnieniu, przyczyny moga byc inne. moze w lecie mocniej "depczesz", a moze to zasluga zabezpieczenia antykorozyjnego, ktore xt podobno ma, a nizsze modele nie (wiemy, ze sprzet w zimie jest bardzo podatny na korozje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 9 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2006 No os i Deore i XT sa 68/113 a pewnie taki zakupie , albo 118 , mam naped 2x9 wiec nijak mi dane producenta do niczego sa nie potrzebna bo sam sobie dlugosc osi zawsze dobieram ;] Mysle ze jednak doinwestuje w xt , te 100 to jeszcze nie tak tragicznie jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 10 Września 2006 Udostępnij Napisano 10 Września 2006 jaka korba? rozumiem ze z tylu standart mtb 135mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 10 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2006 lx bodaj fc-570 , jeszcze nie doszla a ja nie pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 10 Września 2006 Udostępnij Napisano 10 Września 2006 LX'04? jak demontujesz najmniejsza koronke to suport 118mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 11 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2006 To przy malej 121 ? wiec przesuniecie 1,5mm na strone to malo , teraz przy 2x9 powiniene wlasnie teoretycznie m iec 113 a zamontowana byla 108 i coz dobrze ze taka kupilem ;] Mam jeszcze czas to pomysle moze dorwa gdzies suport to bym sprawdzil najlepiej organoleptycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 11 Września 2006 Udostępnij Napisano 11 Września 2006 przy 118mm przesuwasz o 3mm, a przy 113 o 8mm. odleglosc od blatu do malej koronki to jakies 17mm, od blatu do srodkowej 10mm, wiec korba powiina byc blizej osi roweru o ok 8mm. wyszlo na to, ze mowiac 118 palnalem glupstwo, teoretycznie optymalny bedzie 113mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 11 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2006 hehe no nic dojdzie korba w koncu to sam zobacze jeszcze ale pewnie bedzie to xt 113 wlasnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 12 Września 2006 Udostępnij Napisano 12 Września 2006 podziel sie wrazeniami i doswiadczeniami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.