klmnp Napisano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 (edytowane) witam.Mam mały problem odnośnie zamocowania tarczy hamulcowej z przodu,a mianowicie sytuacja wygląda tak: przykrecilem tarcze do piasty wszystko ok zakładam koło dokrecilem, a koło sie nie kręci... po dokreceniu kola tarcza dociska do tego bolca co się przykreca zacisk hamulca... czy ktoś się spotkał z taką sytuacja ? Edytowane 19 Czerwca 2016 przez klmnp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Może z przodu masz oś 20mm a zakrętkę od tarczy pod oś 12mm i ta zakrętka może blokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Może ktoś wcześniej grzebał z piastą , źle złożył i teraz masz przesunięte koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klmnp Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 (edytowane) to nie zakretka. wystaje spaw mocowania zacisku hamulca. piaste sprawdzałem jest idealnie na środku osi. Edytowane 19 Czerwca 2016 przez klmnp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Jakieś foto ? Bo ja nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klmnp Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 nie mam możliwości zrobienia foto. jak dokrece koło z tarczą do Amora koło się nie kręci tarcza jest docisnieta do Amora a dokładniej do "bolca"-dolnego który służy do przykrecenia zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 do "bolca"-dolnego który służy do przykrecenia zacisku. No to masz na myśli goleń. Jeśli o nią ociera to albo Ci tarcza nie siadła do końca albo masz jakoś przesunięte koło. Chociaż był taki temat , chyba piasta dt to była i taki sam problem. Tylko tam chyba winna była tarcza ale pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi