Skocz do zawartości

[Rower mtb] - Pytanie o rower mtb

spy86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Jestem tutaj nowy i chciałbym się poradzić wszystkich forumowiczów. Mam budżet max 2500 i chciałbym Was prosić o jakaś sugestie, znalazłem sobie kilka modeli, poniżej zamieszczam linki, czy są one warte uwagi czy lepiej nie pakować się w to.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Napisano

Jeśli masz możliwość przejdź się po sklepach rowerowych i przymierz się osobiście do różnych rowerów różnych producentów. Będziesz miał porównanie, który lepiej ci odpowiada a który odpada.. Dopasujesz sobie nie tylko markę czy model ale i od razu właściwy rozmiar. Dopiero wtedy szukaj okazji w necie w sklepach internetowych czy na popularnym serwisie aukcyjnym. Parametry i osprzęt to nie wszystko. Inaczej możesz się naciąć po prostu. Za 2,5 tys masz już spory wybór zwłaszcza z poprzednich roczników.

Napisano

Własnie zacząłem chodzić po sklepach i oglądać rożne modele. na pierwszy ogień padł InterSport. Myślicie ze w przypadku gdy rower jest zamówiony przez internet on przysyłany jest w postaci rozmontowanej ?

Napisano

Cześć

Jestem nowy na forum i chcę się przywitać z Wami i od razu przechodzę do pytania ;)

Jestem przed zakupem roweru MTB , waham się między kross hexagon r8 lub level b2 , wolałbym ten na kołach 29" ale level ma chyba gorszy osprzęt. Rower chce wykorzystać do jazdy w łatwym terenie przeważnie i nieraz na wycieczkę po asfalcie.

Ostatnio też znalazłem takie cudo : http://www.bikeforyou.pl/product-pol-10-CONE-RACE-3-9-STREET-KOLA-29.html

może ktoś mi pomóc ?  Obecnie mam scotta voltage mx3.

pozdrawiam

Napisano

Może inaczej, określ pułap cenowy do którego możesz się posunąć i wtedy szukaj. Na forum jest dużo wątków typu "szukam mtb/street/szosa do xxx zł". Co do samego roweru powiem w ten sposób, nie poleciłbym jego kupna nikomu z mojej rodziny, patrząc na sam suport BB-UN26 który posiadam a który wymaga w porywach wymiany co ok.1 tys km choć zwykle to wcześniej, a średnio robię 100km tygodniowo, nie napawa optymizmem. Osprzęt też mnie nie zachwyca, co do ramy nie wypowiem się, street to nie moja działka. Zauważ też że w wypadku znanej marki dopłacasz już za samą nalepkę na rowerze. Czy warto to już każdy sam musi zdecydować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...