Marcin9 Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Witam Czy wie ktoś gdzie można kupić wianki do tych sterów? Szukałem i nic nie udało mi się znaleźć. Wymiary Szerokość wewnętrzna ok 27,5mm Szerokość na zewnątrz ok 35,6mm Grubość ok 3,5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RBTS Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Zmierz średnicę kulek i kup kulki luzem w sklepie łożyskowym. Zmontujesz na smar. Większa ilość kulek odwdzięczy się dłuższym życiem sterów. PS Trzeba uważać by przy montażu dobrać odpowiednią ilość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 @@RBTS, Wiem że można zamontować same kulki ale to raczej odpada no chyba że nigdzie mi się nie uda znaleźć takich wianków to się wtedy nad tym zastanowię. Nikt nie wiem gdzie można kupić takie wianki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RBTS Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 A czemu odpada, zwłaszcza, że na większej ilości kulek dłużej popracują? Sterów od Shimano już raczej się nie dostanie, więc warto przedłużyć im żywot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 A co z tymi jest nie tak, że szukasz nowych? Raczej takich nie dostaniesz, a jeśli już to badziewie. Lepiej poszukać jakichś używanych sterów na części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 A czemu odpada, zwłaszcza, że na większej ilości kulek dłużej popracują? Nie mam uszczelki na dole więc dość często muszę je rozbierać. Poprostu nie chce się za każdym razem bawić w układnie kulek A co z tymi jest nie tak, że szukasz nowych? Raczej takich nie dostaniesz, a jeśli już to badziewie. Jeszcze są w miarę dobre ale już kulki zaczynają mieć coraz większy luz w wianku Lepiej poszukać jakichś używanych sterów na części. Parę dni temu zmalałem takie stery na alledrogo myślałem że uda mi się je kupić za parę złotych ale się pomyliłem... Poszły za prawie 50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Górna uszczelka powinna pasować też na dół. Ewentualnie możesz się rozejrzeć za sterami z innych grup, np. DX M650 - maks. 2-3 dychy. Wyglądają identycznie https://c1.staticflickr.com/4/3790/12717079024_35f3fdc97a_b.jpg https://farm8.staticflickr.com/7368/12656811275_cbbfeba060_b.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Górna uszczelka powinna pasować też na dół. Górnej też niestety nie mam Ewentualnie możesz się rozejrzeć za sterami z innych grup, np. DX M650 - maks. 2-3 dychy 2-3 dych powiadasz? http://allegro.pl/stery-skrecane-shimano-dx-m650-retrobike-okazja-i6279074564.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Nawet na nie nie patrz gość ma ceny mocno przesadzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.