empe Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Mam ukruszony jeden tłoczek w zacisku m785. Czy jest możliwość dokupienia gdzieś samego takiego tłoczka? Czy ewentualnie z innych, tańszych zacisków tłoczki będą pasowały? Edytowane 18 Czerwca 2016 przez empe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Czy jest możliwość dokupienia gdzieś samego takiego tłoczka? Shimano nie sprzedaje części zamiennych więc pozostaje Ci jedynie szukanie używanego. Czy ewentualnie z innych, tańszych zacisków tłoczki będą pasowały? Prawdopodobnie od slx m675 będą pasować ale nich ktoś to jeszcze potwierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 (edytowane) tak, pasują od slxa. najłatwiej by było kupić uszkodzony zacisk na części ale sam takie rzeczy skupuję i nikt tego nie sprzedaje. Edytowane 18 Czerwca 2016 przez rkopec16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Ja kupiłem używany zacisk, z urwanym uchem montażowym. Tłoczek sobie wymieniałem ( też mi się ukruszył ) a drugi zostawiłem sobie na czarną godzinę Przemyślę temat i może wyśle ci ten swój jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 18 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Jeden z tłoczków nie chował się do końca, więc otworzyłem zacisk i oto co zobaczyłem: Myślę że to mogło się stać od wciskania tłoczków metalowymi przedmiotami. Mam nauczkę :/ Przemyślę temat i może wyśle ci ten swój jeden Ratuj kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marjanek Napisano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 @up Fju fju, ale bo roz***alo! jeszcze nie widziałem czegoś takiego . Agresywnie wydrapane zardzewiałym gwoździem w Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Mnie spotkało najprawdopodobniej to samo tyle że ja nie grzebałem w tłoczkach Tak sobie myślę że mogło się to stać od gwałtownego hamowania że tłoczek oparł się na korpusie i pęknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi