Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Mam ukruszony jeden tłoczek w zacisku m785. Czy jest możliwość dokupienia gdzieś samego takiego tłoczka? Czy ewentualnie z innych, tańszych zacisków tłoczki będą pasowały?

Edytowane przez empe
Napisano

Czy jest możliwość dokupienia gdzieś samego takiego tłoczka?
Shimano nie sprzedaje części zamiennych więc pozostaje Ci jedynie szukanie używanego. 

Czy ewentualnie z innych, tańszych zacisków tłoczki będą pasowały?
Prawdopodobnie od slx m675 będą pasować ale nich ktoś to jeszcze potwierdzi 
Napisano (edytowane)

tak, pasują od slxa. najłatwiej by było kupić uszkodzony zacisk na części ale sam takie rzeczy skupuję i nikt tego nie sprzedaje.

Edytowane przez rkopec16
Napisano

Ja kupiłem używany zacisk, z urwanym uchem montażowym.

Tłoczek sobie wymieniałem ( też mi się ukruszył ) a drugi zostawiłem sobie na czarną godzinę  :thumbsup:

Przemyślę temat i może wyśle ci ten swój jeden  :teehee:

Napisano

Jeden z tłoczków nie chował się do końca, więc otworzyłem zacisk i oto co zobaczyłem:

382c3f60f81f0dd75ea7c50f135da5f2_1.jpg

Myślę że to mogło się stać od wciskania tłoczków metalowymi przedmiotami. Mam nauczkę :/

Przemyślę temat i może wyśle ci ten swój jeden

Ratuj kolego ;)

Napisano

Mnie spotkało najprawdopodobniej to samo tyle że ja nie grzebałem w tłoczkach Tak sobie myślę że mogło się to stać od gwałtownego hamowania że tłoczek oparł się na korpusie i pęknął