mad_peter Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Cześć, czy moglibyście polecić wygodne siodełko na szosę (najlepiej z wgłębieniem) w kwocie 300-400zł? Nie biorę udziału w wyścigach, jeżdżę rekreacyjnie 150-250km tygodniowo. Standardowe siodło w Giant Defy najzwyczajniej otarło moje miejsca intymne mimo pieluchy, kremów i talku. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Brooks Profesional. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 @@mad_peter, Niestety, nie istnieje jedyne słuszne siodełko dla wszystkich. Każdy z nas ma nieco inną anatomię i każdemu będzie odpowiadać inny producent/model siodła. Jeżeli jesteś z dużego miasta to polecam Ci poszukać w LBS siodeł testowych. Wiem że Fizik i Specialized takie mają, być może też Selle Italia. Taka próba trochę kosztuje ale naprawdę warto, jazda bez bólu i otarć jest tego warta. Na marginesie, mojemu tyłkowi odpowiadają siodła Fizik'a, na szosie Antares a w MTB Tundra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mad_peter Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 @waza, to akurat wiem ale wybór jest tak ogromny, że chciałem zawęzić wybór Mam w zasięgu dobrze zaopatrzony sklep, ale samych Fizików w moim budżecie mają tam ponad 20 modeli, a gdzie inne marki? Musiałbym poświęcić na testy masę czasu. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Dla mnie siodełka Fizika to koszmar. Próbowałem 3 modele, ostatnio Antares i była to masakra. Tak więc rzeczywiście co pasuje jednemu, dla drugiego może być niewygodne. Bardzo komfortowe jest dla mnie Prologo Scratch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 @@mad_peter, Nie musisz sprawdzać wszystkich modeli wszystkich producentów. Przetestuj te siodła które są dostępne do testów i wybierz najlepsze dla Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.