Skocz do zawartości
  • 0

Prosze o ocenę i radę - stan łańcucha

Gość Grzegorz

Pytanie

Gość Grzegorz
Napisano

Witam serdecznie forumowiczów.

Zwracam się do was jako do specjalistów z prośbą o ocenę stanu łańcucha. Zakupiłem sobie dwa używane rowery, wyboru dokonałem w internecie, chyba niestety. Do jednego nie mam zastrzeżeń, stan igiełka, drugi dla żony także miał być igiełka, niestety po złożeniu roweru okazało się że coś mi dziwnie chodzi. Jako że łańcuch w całości jest ukryty w osłonie zdjąłem ją i ukazał mi się łańcuch w stanie agonalnym, to moje zdanie. Napisałem do sprzedawcy załączyłem zdjęcie  i czekałem na odpowiedź. Dziś właśnie nadeszła "trzeba użyć trochę smaru on sam się oczyści", irytujące podejście według mnie. łańcuch po przejściu przez zębatkę nawet nie prostuje się. Mam walczyć ze sprzedawca czy faktycznie użycie smaru załatwi sprawę. Rower nie kosztował 100 zł.

https://www.dropbox.com/s/0udrxka4fscnm7e/20160618_131914.jpg?dl=0

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Gdyby to był rdzawy nalot to smarowanie i kilkanaście kilometrów by sprawę załatwiło. Ten pacjent wygląda jak by był z roweru wodnego zdjęty. Sprawdź czy wszystkie ogniwa się zginają, jeżeli tak to można dać mu szanse. Jeżeli nie to nowy.

Napisano

Mam walczyć ze sprzedawca czy faktycznie użycie smaru załatwi sprawę.
Nie smaru tylko oleju do łańcucha.

Według mnie to nie ma szans zadziałać...

Kup nowy łańcuch 

Gość Grzegorz
Napisano

Dzięki Panowie za ocenę. W pierwszym momencie myślałem że w miarę przyzwoity łańcuch kosztuje około 100 zł, ale faktycznie łańcuch zastosowany oryginalnie w tym rowerze to KMC Z51 koszt niewiele przekracza 20 zł i tak chyba zrobię że kupię nowy i zmienię. Sprzedawca dostanie neutralny komentarza za zlewanie klienta. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...