radziuGD Napisano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Po za ściganiem i jazdą turystyczną jest jeszcze 95% przestrzeni mtb. Panowie, nie bawcie się w dywagacje pt. wielkanoc czy gwiazdka. Jeśli chodzi o większe koszty utrzymania 1x11, no bez jaj, to nie jest nawet procent kosztu utrzymania rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 30 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 1x11 w obecnej postaci, bo jest i mało precyzyjne i brakuje zakresu. Może 1x12 SRAMA, ale nie za te pieniądze. Jeździłeś? testowałeś? Mało precyzyjne? Rozwiń proszę. Brakuje zakresu tu się zgodzę, ale większy problem jest z kiepskim stopniowaniem kasety o tak dużej rozpiętości. Myślę, że Sram idzie w dobrym kierunku z 1x12. Uważam też że połączenie blatu 36 z mała zębatką na kasecie 10 da optymalną kadencję przy szybkich szutrowych odcinkach, ale jednocześnie duża tarcza na kasecie pozwoli odetchnąć na podjazdach. Fakt, faktem cena w tym momencie jest zaporowa. Koszty utrzymania 1x11? Dobry łańcuch do 2x10 będzie kosztował tyle samo co do 1x11. Zestaw blatów do 2x10 jak i koronka do 1x11 te same pieniądze. Kaseta w przypadku 1x11 jest droższa. Oczywiście wszystko zależy czy idziemy w Shimano, które już jest naprawdę do przełknięcia, czy w Srama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Właśnie o tym stopniowaniu piszemy, to jest ta precyzja doboru przełożeń. Szybkie płaskie odcinki wymagają ciasnego stopniowania, podjazdy i znazdy dużego zakresu. Póki co nie osiągnięto tego, bo o ile Sram dał zakres, to stopniowanie wymagało by jeszcze z jednej lub dwuch koronek. Te dwie cechy są osiągalne jak na razie tylko w systemie 2x9/10 dzięki kilku rodzają kaset. Kaseta tylko droższa? 250+zł vs 50/170 czyni ogromną różnicę. Pamiętajmy, że rower nie kończy się tylko na etapie kasety i łańcucha, dodać należy opony, smary, łożyska, u wielu obsługa drugiego roweru, czasami wymiana części na lepszą itd. a to pod warunkiem, że sami przy nim grzebiemy. A gdzie jeszcze starty (50/80zł za jeden) i dojazd? Raptem 5/10 startów może pochłonąć grubo ponad 1kzł. A ciuchy, spodenki raz w roku, koszulka, nowa kurtka czy coś? Tak to należy liczyć i tak napisałem, wszystko zależy od tego jak kto jeździ, ile ma bików itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Czyli sam przyznajesz, że różnica w koszcie utrzymania 2x10 vs 1x11 to jakieś grosze w morzu wydatków rowerowych i można zakończyć ten wątek dyskusji. Co do stopniowania, to każdemu wedle potrzeb, jeden będzie bawił się na dwie manetki, drugi jednej się pozbędzie. Przy przesiadce na napęd 1x po prostu trzeba być świadomym jego zalet i ograniczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Kropla do kropli i nazbieta się miarka, dla tego nie jest to takie proste liczenie sprowadzone do poziomu jednej kasety czy % budżetu domowego. Moim zdaniem właśnie te zalety są delikatnie mówiąc, za mocno eksponowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BulletTime Napisano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Dalej bie jestem przekonany czy jajo ma sens... Wiem jakoe sa ograniczenia napedu 1xXX. Jestem swiadomy tego. Jeszcze sie waham czy przejsc na 1x11 teraz czy lepiej pozniej Kiedys slyszalem ze shiamano mial jajo tylko te jajo mialo jakas wade ktora obciazala kolana? Wiec ta koncepcje zazucono. Teraz masowo ludzie powracaja do jaj tyle ,ze mi sie zdaje -zmieniono cos w mechanizmie. Wiec sie pytam czy jajo daje jakies istotne kozysci co do podjazdow i ochrony kolan? Zdaje sie ze na tym forum ktos (chyba Cona78) zachwalal jajko ze poprawia podjazdy.ktos inny uzytkowal? Jakies opinie mile widziane. PS: Chcialem przejsc na 1x 11 z racji iz gdzie mieszkam jest teren zroznicowany ,ale naped obluzy to bo 30/46 =0.65 i druga strona 30/11=2.72 co mi zupelnoe wystarczy bo nie jezdze po asfalcie. Kwiestia kosztow jest jednak wazna. 2x kmc 11 to jest 300 zl Kaseta 300 zl Przezutke i manetke mam Jajo 200 zl I korba 400 zl To jest 1200 zl ..... Chyba zebym zrezygnowal z jaja to wtedy -600 zl odpad ale i tak jeszcze trzeba 600 zeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Pamiętaj, że im mniejszą dasz koronkę z przodu, tym szybciej będzie się ona zużywać. Jeśli będziesz przy tym kręcił w łatwym terenie, to dodatkowo często będziesz jechał na najmniejszych koronkach z tyłu i wtedy one znikną momentalnie. Z drugiej strony, jeśli dasz większą koronkę z przodu i będziesz często siłował się na podjazdach na najlżejszym biegu, to znów największa koronka zniknie szybciutko. Największa koronka w kasecie XT jest aluminiowa. Jestem ciekaw czy są już pierwsi szczęśliwcy, którym łańcuch po niej skacze. Częsta jazda na skraju kasety źle też wróży łańcuchowi. Zwłaszcza gdy siłujemy się z podjazdem na największej koronce, która i tak daje za twarde przełożenie. Łańcuch będzie przenosił w takiej sytuacji duże obciążenia na sporym przekosie. Ja wiem, że 11rz. łańcuchy lepiej to znoszą niż stare 8sp., ale praca na przekosie nigdy nie będzie optymalna. Na szczęście inżynierowie rozwiązali już te wszystkie problemy. Wynaleźli mianowicie korbę dwublatową i przednią przerzutkę Pozwala ona cieszyć się sporym zakresem przełożeń, dobrym stopniowaniem biegów i częstą jazdą na zębatkach średniej wielkości w środku kasety, przy niewielkim przekoszeniu łańcucha. Po prostu majstersztyk! Podzielam zdanie Mateusza30. Optimum na dziś to 2x10. 2x11 byłoby lepsze, ale chodzą już pierwsze głosy o kiepskiej trwałości w porównaniu z 9s i 10s. IMHO wszelkie jednoblaty od 8 do 11 są dobrym pomysłem dla osób, które jeżdżą w terenie nie wymagającym dużego zakresu przełożeń (czyli względnie płaskim). Można wtedy skorzystać z dobrodziejstwa uproszczenia napędu nie odczuwając negatywnych skutków. Sam przejechałem niedawno 270km na Mazurach na starym napędzie 2x9. Tylko raz (w ciągu 3 dni!) użyłem przedniej przerzutki, aby podjechać. Gdybym tam mieszkał, latałbym na 1x10. Jednoblaty są też na pewno świetne do XC, gdzie ściga się na wcześniej znanej pętli (można dobrać wielkość koronki napędowej) a cały wyścigi jedzie się na 108%, nie rozkładając sił i nie oszczędzając się na podjazdach (zbędne stają się najmniejsze przełożenia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Mnie się jednoblat wyśmienicie sprawdza w terenie pomarszczonym, czyli okolicach Gdańska. Tam gdzie 32/36 już było za twardo idealnie pasuje 32/42. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Marcinusz, pełna zgoda tylko jedno małe ale (przynajmniej z mojej strony). Piszesz, że na mniej wymagający teren zakres oferowany przez kasetę 11-42 w napędzie 1x11 jest wystarczający, tak, ale dla czego odbywa się to kosztem stopniowania? Sama wymiana blatu w korbie nie rozwiązuje przeciez problemu stopniowania. Sam kiedyś przyznałeś, że stopniowanie gdzieś tam w środku kasety mogło by na tych łatwiejszych terenach być dokładniejsze, co ząbek. Czy to oferuje ta kaseta? Nie. To jest moim zdaniem największy problem. W 2x9 mieliśmy przecież napęd o takim samym zakresie, ale o znacznie ciaśniejszym stopniowaniu (np. 36/22 i 11-28). By uzyskać tak precyzyjne stopniowanie w 11-42 potrzeba chociaż 12 koronek. To co stworzyli, to stopniowanie typowo na XC, tylko podjazd i tylko zjazd, nic po środku. S kolei zakres jest zbyt mały, by po typowych górach równie dobrze śmigać i koło się zamyka niestety. Jak to rozwiązać? Bardzo prosto, stworzyć 3 rodzaje kaset do napędu 1x12, jedna na płaskie 11-36, druga coś pośredniego 11-42 i trzecia na typowe góry 11-50. Wszystko obsługiwane przez jedną manetkę i przerzutkę. Niestety, ale obecnie robione jest tak, że aby wejść w kasetę o zakresie 11-42 czy 10-50 trzeba wymienić pozostałe komponenty, bo rzędowość się zmienia za każdym razem. To jest chore z punktu widzenia użytkowników, ale logiczne, bo podyktowane biznesem, z punktu widzenia producenta. 30/46 =0.65 i druga strona 30/11=2.72 co mi zupelnoe wystarczy bo nie jezdze po asfalcie. 30:11 oznacza w praktyce, że na nawet najmniejszym zjeździe nie będziesz miał napędu, zajedziesz 11z momentalnie, a przy okazji także 13 i może 15. Tak nie komponuje się napędu, napisał to Marcinusz. Średnio ten napęd na podbudowie kasety 11-42 Shimano powinien dostać blat 34 lub nawet 36z. Już nawet 32z staje się dyskusyjne, ale powiedzmy że jeszcze ujdzie w tłoku, ale 30z to już tylko na podjazdy i praktycznie zero zjazdów, bo ustawisz najczęściej używaną koronkę na pozycji 11z zamiast w okolicy 15z/17z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BulletTime Napisano 1 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Szybkie pytanie, czy campagnolo record ultra c9 podejdzie do 10 rzedow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Lepiej nie, węższy łańcuch tak, ale szerszy lepiej nie, bo na tyle mogą być kłopoty z idealnym ustawieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lehi Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Zrodzilo sie pytanie dot. 1x11: Czy kaseta shimano xt 11-46 ujrzala swiatlo dzienne? Jesli tak to gdzie mozna ja w PL zdobyc? Przezutka m 8000 ma pojemnosc 47 zebow wiec powinna obluzyc 11-46-tak mi sie wydaje ze ma 47 pojemnosc,jesli sie myle poprawcie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d8wid Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 przejście w kasecie sąsiadujących koronek z 37 na 46 to mega przesada wg mnie... nie wiem co shimano miało na myśli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.