Skocz do zawartości

[Opony UST] Enduro 26x2.3-2.4 Jaki jest wybór i gdzie kupić?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałem Was zapytać gdzie można kupić opony UST 26" o szerokości 2.3-2.4 przeznaczenie Enduro Obecnie mam Shwalbe Big-Betty/Hand Dampf Ale myślę już czym je zastąpić jak się zużyją wiadomo szczególnie tył szybko leci i po sezonie będą wymagały wymiany. Jedynie co znalazłem z opon UST to Continental Mountain King 2.4 Mam tylko wątpliwości czy rzeczywiście jak twierdzi producent "posiada rezerwy w zakresie przyczepności, które z pewnością zostaną wykorzystane podczas efektownych popisów w parku rowerowym." Chcę tylko opony UST wg mnie nie warto babrać się z mleczkiem. tylko kilka razy przebiłem lub przetarłem oponę mleko i tak by tego nie załatało

Napisano

Są dostępne Maxxis'y High Roller II na allegro pod Twoje oczekiwania. Conti to padlina więc radził bym unikać. Hansy zwijane też są dostępne. To samo Nevegale Kendy. 

Napisano

No tak tylko nigdzie nie widzę info że to opony UST czyli do stosowania bez dętki i bez mleka

Napisano

Nie ma takiego info bo ten system się nie przyjął. I tak będziesz zmuszony przejść na mleko a to co chcesz to tylko odwlekanie w czasie. A jak nie chcesz mleka i rzadko uszkadzasz oponę to jest poczciwa dętka. Pewnie jej nie chcesz czyli wracamy do mleka. 

Napisano

Jeśli olejesz UST i zrobisz „normalną bezdętkę” na mleku, to IMHO możesz pokusić się o bardzo fajny komplet Michelina - na przód Wild Grip'r 2.35” w wersji Advanced reinforced, a do tyłu Wild Rock'r 2.4” reinforced. Obie gumy są tubless ready wg producenta. Rozmiary są nieoszukane, zwłaszcza Rock'r wygląda imponująco na odpowiednio szerokiej obręczy (zakładam, że masz takowe). Przyczepność IMHO bez zastrzeżeń - tu bryluje z kolei Grip'r, dlatego na przód.

Tak BTW, masz rzeczywiście obręcze UST?

Napisano

Mam Mavic Crossmax ST +oryginalne wentyle+ opony UST Schwalbe Dziwi mnie to że się nie przyjęły opony i obręcze UST Dętki nie chcę bo ją łatwo przyszczypać Czy to prawda że z mlekiem trzeba się babrać raz na 2msc bo podobno zasycha.  Jak wychodzi to wagowo? Moje opony ważą 880 i 850g

Napisano

Ęduro i liczenie gramów? :) Te obręcze też jakieś wąskie i delikutaśne...

Bezdętkę na mleku możesz próbować zrobić dosłownie że wszystkiego z dużą szansą powodzenia, więc nie dziw się że niekoniecznie będzie się chciało dopłacać do specjalnych obręczy i opon. Dowolna obręcz, taśma/dętka/opaska, wentyl, mleko i jedziesz. Zysk wagowy jest tu iluzoryczny i schodzi na dalszy plan przy innych zaletach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...