RXN Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. Podczas wymiany klocków hamulcowych przez przypadek wypadł mi 1 tłoczek i wyciekło trochę oleju. Od teraz klamka hamulcowa nie stawia żadnego oporu i hamulec nie hamuje, stąd moje pytanie - czy wystarczy dolać oleju czy trzeba odpowietrzyć. Pozdrawiam. Edytowane 17 Czerwca 2016 przez RXN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Dolać i odpowietrzyć. Jak klocki się zużywają to ze zbiorniczka ubywa płynu , jak tłoczek wypadł to pewnie jest go tylko trochę w przewodzie i klamka nie ma co pchać. Dolanie spowoduje przepchnięcie powietrza głębiej i i tak czeka Cie odpowietrzenie. Swoją drogą ciekawe , jak mogą przypadkiem wypaść tłoczki Po za tym jak zalałeś klocki to jedynie metaliki odratujesz a tarcze odtłuść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Najpierw musisz włożyć tłoczek na miejsce a później odpowietrzyć. Podaj model tych hamulców Ps. Popraw temat http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 zmień temat brak klamer. najlepiej zrobisz jak odpowietrzysz będziesz miał pewność że będzie OK. Chyba że masz mało oleju w zbiorniczku to możesz spróbować dolać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RXN Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Dolać i odpowietrzyć. Jak klocki się zużywają to ze zbiorniczka ubywa płynu , jak tłoczek wypadł to pewnie jest go tylko trochę w przewodzie i klamka nie ma co pchać. Dolanie spowoduje przepchnięcie powietrza głębiej i i tak czeka Cie odpowietrzenie. Swoją drogą ciekawe , jak mogą przypadkiem wypaść tłoczki Po za tym jak zalałeś klocki to jedynie metaliki odratujesz a tarcze odtłuść. Nie klocków i tarczy nie zalałem(koło nie było założone), gdy wyjąłem stare klocki to przez przypadek nacisnąłem klamkę i wypadł tłok . Wiesz może ile odpowietrzanie będzie kosztować w serwisie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Wiesz może ile odpowietrzanie będzie kosztować w serwisie ? Zależy od serwisu między 20-40zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RXN Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Najpierw musisz włożyć tłoczek na miejsce a później odpowietrzyć. Podaj model tych hamulców Ps. Popraw temat http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Na pewno same dolanie oleju do zbiorniczka nie wystarczy ;p ? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Skoro tłoczek wypadł to tam mało nie ubyło , tym bardziej jak klamka nie ma co pompować. Gdyby klamka zapadała się na centymetr od chwytu to co innego. Tak jak Marcin pisał od 20 do 40 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Na pewno same dolanie oleju do zbiorniczka nie wystarczy ;p ? Dzięki za pomoc. dolej i nie odpowietrzaj a sam na własnej skórze się przekonasz ... tłumaczą ci jak człowiekowi a ty dalej swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi