fakirek84 Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 witam mam pytanie posiadam sr suntoura Raidon air w jednej goleni mam kartridz od "epicona rl-rc" druga golej to komora "olejowo powietrzny" w ktorej znajdują sie taki pręt z dwoma sprężynami jedna twarda druga miękka . czy jest mozliwość wymiany tej twardej sprezyny na miekka zeby były dwie miekkie sprezyny ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Tak, jest możliwa wymiana, lecz musisz wtedy dopasować sobie skok oraz nie możesz pompować więcej niż 50 psi. Gdybyś pompował więcej niż te 50 psi to zacznie ci stukać ze względu że przy odbijaniu sprężyny będą się całkowicie ściskać tj. miażdzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakirek84 Napisano 18 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Własnie zastanawiałem sie skad te walenie w lewej goleni ale juz wiem dlaczego , a jest mozliwosc wymiany sprezyn zeby nie waliło przy odbijaniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Usuń ten nit co ustawia skok i dodaj 3 taką miękka sprężynę oraz podkładkę ktora będzie miedzy łebkiem popychacza a sprężyną co działa jako ustawienie skoku. 3 sprężyna zapobiegnie całkowitemu ściskaniu się sprężyny. Lecz jak pompujesz powyżej 80 psi to zmień na fabrycznie jak miałeś na początku Edytowane 18 Czerwca 2016 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakirek84 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Zostawiam tak jak było fabrycznie , nie bede kombinował zeby czegoś nie popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi