Skocz do zawartości

[siodełko] Brooks flyer imperial lub b17 imperial

chopmaz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ten pierwszy model jest ze sprężynami - http://www.brooksengland.com/en_uk/flyer-imperial-1.html

Czy sprężyny dają dużo większy komfort podczas jazdy? Jaki są minusy siodełka ze sprężynami? Jeżdżę głównie po asfalcie - asfalt jak to asfalt, czasem równy czasem dziura na dziurze, trochę jazdy po drogach leśnych. Mój rower to Orkan 5 czyli bez amortyzatora tylnego. Jestem w temacie rowerów jeszcze tzw. januszem dlatego pytam :)

Drogie te Brooksy, ale jeśli rzeczywiście mogą posłużyć dziesięć czy więcej lat może warto byłoby kupić.

Napisano

Siodełka Brooks opinie uwagi itd ...wpisujemy w google i masz wszystko.Przecież skóra oddycha,nie jak skaj sztuczny,takie drogie bo takie dobre.Tyłek poci się w zalezności od posiadacza takowego,tylko siodełka inaczej to przyjmują.

Odparzeń nigdy nie miałem.

Napisano

Ciężko komukolwiek coś polecać,wszystko to sa indiwidualne preferencje.Tak ogólnie to B17 jest najbardziej uniwersalne.Sprężyna to jak w Ukraianie ze 35 lat temu(ależ to były wygodne siodełka) B17 Champion bierz i i nie będziesz żałował.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dzieki za info.

Miałbym jeszcze jedno pytanie w związku z tematem. Czy wycięcie w tych siodłach może powodować jakiś dyskomfort? Chodzi mi o to czy może w jakiś sposób uwierać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...