RWD10 Napisano 17 Czerwca 2016 Napisano 17 Czerwca 2016 Witam wszystkich,Właśnie zastanawiam się nad zmianą opon w moim rowerze MTB, aktualnie mam fabrycznie założone jakieś drutówki Maxxis. Chcę kupić opony do 200 zł za sztukę. Opona ma być dość uniwersalna i szybka. Ma służyć do ścigania się terenowych triathlonach i trochę maratonów MTB. Aktualnie więcej jeżdżę na szosie i nam mam tam założone opony Continental GP4000SII z których jestem zadowolony. Jak to jest z Continentalem w MTB, czy np. opona X-King racesport to dobry wybór??PozdrawiamMaciek
maczet190399 Napisano 17 Czerwca 2016 Napisano 17 Czerwca 2016 Continental Race king tył, X-king przód to dobry wybór. Obie zwijane najlepiej wersję Sport race. Mam polecam. Bardzo szybkie opony
ostry2407 Napisano 17 Czerwca 2016 Napisano 17 Czerwca 2016 Możesz powiedzieć na co ci wersja racesport na asfalt. Chyba że nie masz co z pieniędzmi zrobić.? Na asfalt to kup lepiej sobie Smart Samy
cervandes Napisano 17 Czerwca 2016 Napisano 17 Czerwca 2016 Wylajtowane opony na jeden wyścig kupować z zamiarem jeżdżenia na nich? To trzeba mieć dobrego sponsora
Alsew Napisano 17 Czerwca 2016 Napisano 17 Czerwca 2016 Ja mam na tyle Race Kinga Race Sport 2.2 przebieg 1200 km, odpukać zero kapci , zużycie na poziomie 5-10 procent ,używana zgodnie z zalecaniami producenta czyli 90 procent szuter, las, korzenie, piach... Cisnienie 2-2,5 atm. Jak ktoś mówi ze to opona na jeden wyścig, to albo nie wie co mowi, albo niech mi powie o wyścig na jakim dystansie mu chodzi??? ;-) A tak poważnie to napis Race Sport nie oznacza ze musisz mieć sponsora, chociaż X-King nie będzie tak trwały, wiec jak juz to proponuje dać go na przód a RK na tył.
biegacz1 Napisano 18 Czerwca 2016 Napisano 18 Czerwca 2016 Jak ma być trwałe i szybkie i nieźle trzymające, to dwa razy Geax Saguaro kevlar
RWD10 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Napisano 20 Czerwca 2016 Możesz powiedzieć na co ci wersja racesport na asfalt. Chyba że nie masz co z pieniędzmi zrobić.? Na asfalt to kup lepiej sobie Smart Samy Ja raczej nie jeżdżę MTB po asfalcie.
oryginalnyprojekt Napisano 20 Czerwca 2016 Napisano 20 Czerwca 2016 Czołem ja używam, Schwalbe Racing Ralph i jestem zadowolony. Nieźle trzymają szczególnie w trudnym terenie, szczególnie dobrze zachowuje się na piasku. Nieraz mu uratowała życie. Był nawet przypadek że bez szkody wjechawszy niechcący z suchego w plamę błota, przy dużej prędkości wyszedłem bez szwanku. Ja jestem zadowolony. Wysłane z mojego M2 przy użyciu Tapatalka
Niko26 Napisano 24 Czerwca 2016 Napisano 24 Czerwca 2016 Mountain King lub Race King. W granicach 200zł spokojnie kupisz, Mountain Kingi nawet dużo taniej, 2.2 to za lekko ponad 100zł dostaniesz spokojnie w ######, na allegro widziałem już drożej trochę. Generalnie to możesz pomyśleć też nad X-Kingami, Race Sport moim zdaniem się nie zupełnie nada.
vdcmike Napisano 24 Czerwca 2016 Napisano 24 Czerwca 2016 Ja polecam X King Race Sport 2,2+. Nie są takie jednorazowe jak niektórzy sobie wyobrażają (głownie na podstawie opinii o tanich drutówkach conti).
ketchup91 Napisano 5 Lipca 2016 Napisano 5 Lipca 2016 Witam, ja używam Continental X-King 2.4 race sport przód i Continental Mountain King II 2,20 moim zdaniem bardzo przyjemny zestaw. nie za ciężki, dość stabilny i wytrzymały w terenie a opory do zaakceptowania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.