Skocz do zawartości

[Latarka]Convoy S2+ mod przeciw oślepianiu v2

d00lar

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie

poprzedni temat o takich osłonkach dla s2 widzę że zamknięty

więc tu postanowiłem że się pochwalę w nowym ;)

na razie wersja pre-alpha 

ale juz 100% pasująca

projekt - kumpel (szacun dla niego - done za pierwszym podejściem :D z trzema wypustkami tak aby klinowało się w pierwszym rowku od strony świecącej i klipsem ułatwiającym ściąganie :D )

wykonanie - drukarka 3d

pomalowane na razie tylko markerem :D

docelowo jeszcze wkleję lusterko w tą 'zasłaniającą' część żeby światło z tej części wróciło i odbiło się w dolną część (teoretycznie dół wtedy będzie świecił mocniej ;) )

IMG_20160617_103546.jpgIMG_20160617_105925.jpgIMG_20160617_111524_1.jpgIMG_20160617_111538_1.jpgIMG_20160617_112909_1.jpgIMG_20160617_114555_1.jpg

dam znaka jak przetestuję

wedle wcześniejszych testów (z taśmą izolacyjną czarną) ogranicza max o 7-10% a nie razi nikogo z naprzeciw ;)

myślę że po dołożeniu lusterka tam gdzie planuje będzie to max 4-5% 

opcjonalnie może to przypiłuję jeszcze .... (dziś dopiero to wydrukowaliśmy :D )

uznaliśmy że łatwiej przypiłować jeśli ogranicznik będzie za duży niż w drugą stronę ;)

wedle idei to ma być na 'drogi' , w lesie etc wiadomo że będę to ściągał ;)

no cóż już po pierwszych testach

już wiem jak będzie wyglądać wersja v2 :D

a) bardziej wycięta dla lepszego odprowadzania ciepła i łatwiejszego zakładania

B) bez dołu jak na fotce poniżej (zostawienie tej dolnej części tak jak była powoduje zmniejszenie promienia więc doświetlania boków

IMG_20160617_201602.jpg

c) drukowana w innej płaszczyźnie aby warstwy na tym 'ułatwiaczu ściągania' był wzdłuż a nie w szesz

wzdłuż powoduje że łatwo to pęka (20 założeń / zdjęć )

a co do lustra  nie miałem nic do cięcia luster :D dałem folie aluminiową ale bez szału

zamówiłem z allegro 

http://allegro.pl/show_item.php?item=6036606038

zobaczymy jak wyjdzie w v2 :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...