d00lar Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 witajcie poprzedni temat o takich osłonkach dla s2 widzę że zamknięty więc tu postanowiłem że się pochwalę w nowym na razie wersja pre-alpha ale juz 100% pasująca projekt - kumpel (szacun dla niego - done za pierwszym podejściem z trzema wypustkami tak aby klinowało się w pierwszym rowku od strony świecącej i klipsem ułatwiającym ściąganie ) wykonanie - drukarka 3d pomalowane na razie tylko markerem docelowo jeszcze wkleję lusterko w tą 'zasłaniającą' część żeby światło z tej części wróciło i odbiło się w dolną część (teoretycznie dół wtedy będzie świecił mocniej ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Czy to czasem nie obniża ilości światła o 50% ? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d00lar Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 dam znaka jak przetestuję wedle wcześniejszych testów (z taśmą izolacyjną czarną) ogranicza max o 7-10% a nie razi nikogo z naprzeciw myślę że po dołożeniu lusterka tam gdzie planuje będzie to max 4-5% opcjonalnie może to przypiłuję jeszcze .... (dziś dopiero to wydrukowaliśmy ) uznaliśmy że łatwiej przypiłować jeśli ogranicznik będzie za duży niż w drugą stronę wedle idei to ma być na 'drogi' , w lesie etc wiadomo że będę to ściągał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Odcina się głównie to, co leci w komos i w przód a nie pod koło, strata więc jakakolwiek będzie po prostu do zaakceptowania. Tam gdzie światło potrzebne strumień będzie taki sam, tam gdzie niepotrzebne będzie obcięte. Ciekaw jestem patentu z lusterkiem, co i jak zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d00lar Napisano 18 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 no cóż już po pierwszych testach już wiem jak będzie wyglądać wersja v2 a) bardziej wycięta dla lepszego odprowadzania ciepła i łatwiejszego zakładania bez dołu jak na fotce poniżej (zostawienie tej dolnej części tak jak była powoduje zmniejszenie promienia więc doświetlania boków c) drukowana w innej płaszczyźnie aby warstwy na tym 'ułatwiaczu ściągania' był wzdłuż a nie w szesz wzdłuż powoduje że łatwo to pęka (20 założeń / zdjęć ) a co do lustra nie miałem nic do cięcia luster dałem folie aluminiową ale bez szału zamówiłem z allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=6036606038 zobaczymy jak wyjdzie w v2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
najtel Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Kombinijcie, kombinujcie. Czelam na sprawdzony, finalny projekt i czekam na pliczek to sobie wydrukuje Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.