trzcinazkoprem Napisano 16 Czerwca 2016 Napisano 16 Czerwca 2016 Cześć, szukam roweru w miarę uniwersalnego. Wypunktuję, żeby łatwo się czytało. O mnie: 184 cm 84 kg O rowerze: dynamo w piaście możliwość zamontowania i zdemontowania sprzętu na okazjinalne wybrawy, tj. bagażnika/ów, lampy, błotnika, bidonu, sakiew/toreb hamulce, które nie wymiękają po długich zjazdach z gór; miałem taką przypadłość że hamulce chyba się przegrzewały i traciły na sile działania 3500 zł ze akcesoriami nowy w miarę dostępny, żeby w jakieś 3 tygodnie znaleźć i kupić Przeznaczenie: głównie typowe asfaltówki, 30 km czasem leśne drogi raz na długi czas jakaś wyprawa wielodniowa Propozycje na chwilę obecną: UNIBIKE ATLANTIS M-19 2015 za 3060zł Giant Roam 1 Disc rozmiar L za 2900zł Proszę o kolejne propozycje i wskazówki. Dzięki.
trzcinazkoprem Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Napisano 17 Czerwca 2016 Ewentualnie może wybrać konkretne części i zlecić złożenie roweru. Bo podejrzewam, że i tak chcąc piastę z dynamem musiałbym zlecić zmontowanie tego. Co o tym sądzicie? Nie mam pojęcia jak wybrać części.
grande1970 Napisano 17 Czerwca 2016 Napisano 17 Czerwca 2016 brałbym tego unibike, jak chcesz w nim dobre hamulce to zmień na slxy a gianta sobie odpuść
gtb Napisano 17 Czerwca 2016 Napisano 17 Czerwca 2016 Lepszą opcją byłby Wagant 6.0 http://allegro.pl/rower-romet-wagant-6-0-wyprzedaz-2015r-i6075222837.html (lepsza korba , amor ) + wymiana hamulców na SLX i zamykasz się poniżej budżetu.
trzcinazkoprem Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Napisano 17 Czerwca 2016 Zastanawiam się nad różnymi typami, teraz wpadł mi w oko taki model CUBE SL ROAD BLACK WHITE RED 2016 za 2600złJakby tutaj wymienił hamulce na tarczowe i wstawił dynamo? Ma to sens? Da się tu zamontować bagażnik "raz na rok"?
gtb Napisano 17 Czerwca 2016 Napisano 17 Czerwca 2016 Bagażnik założysz , ale tarczówek już nie (rama i widelec nie ma mocowania pod zacisk hamulcowy).
trzcinazkoprem Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Napisano 17 Czerwca 2016 A jak te konkretne hamulce mają się do tarczówek? Warto je montować? Mam kiepskie doświadczenie z jakimś tam rowerem, gdzie przy długich zjazdach hamulec słabiej działał. Ponadto jeśli kiedyś w trasie coś padnie, to tarczówek, nie daj Boże hydraulicznych, nawet nie wiem z której strony ruszyć.
trzcinazkoprem Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Napisano 20 Czerwca 2016 Myślę, że zdecyduję się na cube sl road, hamulce V. Macie propozycje, które przebiją ten model?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.