pawelpiwowarczyk Napisano 16 Czerwca 2016 Napisano 16 Czerwca 2016 Cześć! Przymierzam się do wymiany kół. Naczytałem się o wyższości szerokich obręczy i zapragnąłem sprawdzić jak na tym się jeździ. Koła mają być budżetowe. Zastanawiam się jakie obręcze zastosować. Mam trzy typy: - DT 533d, - SUN Equalizer 31, - Dartmoor Raider. Wszystkie w jednakowej cenie. DT 533D jest węższa od dwóch pozostałych. Które wybrać?
pawelpiwowarczyk Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Napisano 19 Czerwca 2016 A może Alexrims DM24? Obecnie mam Rigidy Taurus 2000 o szerokości wewnętrznej 19mm. Wszystkie szersze obręcze budżetowe, które wymieniłem, będą cięższe od Taurusów... Dziś, na maratonie, zwracałem uwagę na tę kwestię i w zasadzie węższe obręcze wcale mnie nie ograniczały, raczej umiejętności techniczne i kondycja. Zaczynam się łamać, czy gra jest warta świeczki?
nemo2009 Napisano 19 Czerwca 2016 Napisano 19 Czerwca 2016 Dziś, na maratonie, zwracałem uwagę na tę kwestię i w zasadzie węższe obręcze wcale mnie nie ograniczały, raczej umiejętności techniczne i kondycja. Zaczynam się łamać, czy gra jest warta świeczki? Dużo zależy od tego,jakie opony lubisz,jeśli szerokie ,to takie na szerokich obręczach lepiej się czują.
FUSEE Napisano 23 Lipca 2016 Napisano 23 Lipca 2016 Z czystym sumieniem polecam mavic en321. Cena do 120zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.