MacGyver1985 Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Witam serdecznie zamierzam kupić używany męski rower, będzie to model crossowy, bo chciałbym nim jeździć trochę po szosie a czasem przemknąć lasem pierwszy i jedyny rower kupiłem paręnaście lat temu i już go nie mam , poza tym był to typowy "góral":) i stąd prośba o konsultację z Wami Jeśli szukam takiego typu roweru(crossowy), mam 186 cm wzrostu , długość nogi ( od dołu do krocza) 86 cm to jaką ramę , rozmiar mam poszukiwać, czy 21 czy 23 ? Różnie to podają raz 21 , innym razem xl. I jakie koła Dziękuję za góry za uprzejmość i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Rowery crossowe mają koła 28 ". Jeśli chodzi o rozmiar, to obstawiam 21 ", ale najlepiej zrobisz jak się przymierzysz i przejedziesz testowo wybranymi modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacGyver1985 Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 dziękuję, pójdę za radą i tak zrobię, może wybiorę 2 sklepy żeby mieć porównanie z tym co mi powiedzą , zmierzę też wtedy ramę, żeby konkretnie znać wymiar, bo spotkałem się z rozmiarem 21 oraz L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi