MacGyver1985 Napisano 15 Czerwca 2016 Napisano 15 Czerwca 2016 Witam serdecznie zamierzam kupić używany męski rower, będzie to model crossowy, bo chciałbym nim jeździć trochę po szosie a czasem przemknąć lasem pierwszy i jedyny rower kupiłem paręnaście lat temu i już go nie mam , poza tym był to typowy "góral":) i stąd prośba o konsultację z Wami Jeśli szukam takiego typu roweru(crossowy), mam 186 cm wzrostu , długość nogi ( od dołu do krocza) 86 cm to jaką ramę , rozmiar mam poszukiwać, czy 21 czy 23 ? Różnie to podają raz 21 , innym razem xl. I jakie koła Dziękuję za góry za uprzejmość i pomoc Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 15 Czerwca 2016 Rowery crossowe mają koła 28 ". Jeśli chodzi o rozmiar, to obstawiam 21 ", ale najlepiej zrobisz jak się przymierzysz i przejedziesz testowo wybranymi modelami. Cytuj
MacGyver1985 Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Napisano 16 Czerwca 2016 dziękuję, pójdę za radą i tak zrobię, może wybiorę 2 sklepy żeby mieć porównanie z tym co mi powiedzą , zmierzę też wtedy ramę, żeby konkretnie znać wymiar, bo spotkałem się z rozmiarem 21 oraz L Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi