suaveklip Napisano 15 Czerwca 2016 Napisano 15 Czerwca 2016 Cześć, ponad miesiąc temu ukradli mi mojego Unibike Crossfire 23 cale ( mam 196cm ). Odczekałem ponad 4 tygodnie z nadzieją, że się odnajdzie. Dłużej nie wytrzymałem - pełnia sezonu a ja bez roweru. Postanowiłem kupić rower pod siebie - nic specjalnego nie znalazłem więc postanowiłem kupić ten sam rower ale z nowszego rocznika. Padło na Unibike Crossfire Disc GTS 2015 - rower kupiłem w sklepie internetowym. Oczywiście z racji wzrostu kupiłem z ramą 23 calową - abym mógł swobodnie i wygodnie jeździć jak na poprzedniku. Rower dojechał na miejsce - wczoraj jeździłem po raz pierwszy ale..... No właśnie jest jedno ale rower jest krótszy niż ten z roku 2011. Rama jest 23 calowa ale coś jest nie tak - jak jadę to odczuwam dyskomfort w okolicy lędźwi. Czy to możliwe aby geometria ramy aż tak się zmieniła na przestrzeni ostatnich lat ? Jakich patentów uzy© aby sobie pomoc i odpowiednio ustawi© rower pod siebie? Zakup rogów byłby dobrym pomysłem? Pozdrawiam
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 15 Czerwca 2016 Możesz kombinować z ustawieniami mostka, podkładkami, kierownicą, przesunięciem siodełka. Rogi mogą się czasem przydać - zależy to także od preferencji, jednak jest to tylko zmiana chwytu, więc niestety podczas hamowań i zmian przełożeń nie będą grały żadnej roli. Proponuję podjechać do jakiegoś sklepu rowerowego i poprosić o poradę i pomoc we właściwym ustawieniu / skorygowaniu obecnego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.