RafalB Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Od Lubonia na Mosine, skrecasz w prawo i masz ladna gorke(Osowa Gora), kilka mozliwosci wjazdu. Najbardziej ostro jest od strony Mosiny, druga polowka po pozbruku.
Wesoly Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 albo jak jedziesz sobie naramowicka w strone biedruska jest naprawde fajna szybka droga tnaca w dol, a ruch autkowy dosc maly wiec mozna niezle pocinac
TocaS Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Dzięki za info postaram się zwiedzić te okolice w niedziele jak mi z firmy nie zadzwonią, że awaria jest.
Duck Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Rowerzystka może dla mnie znalazłoby się troch miejsca na ścieżce ? Mam wolną niedziele i bardzo chętnie gdzieś wyskoczę w miłym towarzystwie. Napisz tylko dokładnie gdzie i o której start .
Zbyhoo Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Ja głownie Morasko Biedrusko Cyta(dela) wypady na działke w Lusowie i czasami Zielonka. malty nie lubie bo za duzo ludu.
loser Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 cze Ja preferuje polnoc (przez Morasko Biedrusko do Murowanej potem do Zielonki i powrot przez Kozie albo Ligowiec [swarzedz do Malty]) czasem wypadam do Lusowa (ale tam kiepski dojazd od Kiekrza) a wracam przez Dabrowe i Lawice.... czy ktos tedy jezdzi ???? Pzdr
sargo Napisano 5 Października 2006 Napisano 5 Października 2006 Oprócz jazdy z domu do pracy i uczelni jeżdżę sporo po terenach na południowy-zachód od Poznania. Mam parę tras w WPN zarówno po szlakach rowerowych (bardziej rekreacyjnie), po mniej uczęszczanych dróżkach (bardziej technicznie) jak i z ostrymi choć krótkimi (górami tego nazwać nie można, ale pagórek to już jest) zjazdami i podjazdami (bardziej kondycyjnie).
Zbyhoo Napisano 5 Października 2006 Napisano 5 Października 2006 cze Ja preferuje polnoc (przez Morasko Biedrusko do Murowanej potem do Zielonki i powrot przez Kozie albo Ligowiec [swarzedz do Malty]) czasem wypadam do Lusowa (ale tam kiepski dojazd od Kiekrza) a wracam przez Dabrowe i Lawice.... czy ktos tedy jezdzi ???? Pzdr No ja tak samo prawie, na północ od poznania, tylko ze do Lusowa jezdze czesto (działke mam tam) taką drogą okrezna ok 60km przez Rokietnice i Gaj Wielki, ale czasami robie krotki wariant 22km np. jak jade z powrotem do domu objedzony po grillu :lol:
Makman Napisano 5 Października 2006 Napisano 5 Października 2006 Szukam jakis tras lekkiego Dh w Poznaniu i okolicach. Pomoże ktoś?
Pavulon Napisano 7 Października 2006 Napisano 7 Października 2006 Jak brakuje czasu, to najszybciej nabija się kilometry na Malcie. Jest to również dobry punkt zborny lokalnych bikerów. Czyli najpierw Malta, pozbierać ziomków i w wiekszym gronie Puszczykowo, Pobiedziska, Biedrusko, Zielonka...
Wesoly Napisano 8 Października 2006 Napisano 8 Października 2006 Szukam jakis tras lekkiego Dh w Poznaniu i okolicach. Pomoże ktoś? jedz na gore morasko, jedna z tras ze szczytu powinna Ci sie spodobac, pozatym kolo moraska jest wielki zbiornik wodny aquanetu i tam ziomy porobily fajna trase zjazdowa z hopkami etc. super sie pomyka :}
DuzyMarek Napisano 8 Października 2006 Napisano 8 Października 2006 te hopki na Morasku to jeszcze aktualne? Pamiętam, jak byłem tam bodajże 2-3 lata temu i widziałem jak równali to z ziemią...
Andrew18 Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 W Puszczykowie na górkach w okolicach/granicach parku są bardzo strome górki, taka namiastka prawdziwego DH
sargo Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 W Puszczykowie na górkach w okolicach/granicach parku są bardzo strome górki, taka namiastka prawdziwego DH Potwierdzam. Od siebie dodam mapkę - kolorem pomarańczowym zaznaczyłem fajne górki. Mała legenda: - koło Pożegowa zjazd/podjazd po asfalcie pod Osową Górę - można sprawdzić Vmax swojego sprzętu, - wzdłuż jez. Dymaczewskiego - przez około 1km zjazd, podjazd, zjazd, podjazd, zjazd itd .... - koło Dymaczewa Starego - chyba najdłuższe zjazdy/podjazdy w WPN w terenie - brak turystów + słobo wyjeżdżone dukty = można poszaleć :twisted: - jedyny mankament to odległość od Poznania - nie wyobrażam sobie dojazdu na biku DH taki kawał
Wesoly Napisano 12 Października 2006 Napisano 12 Października 2006 te hopki na Morasku to jeszcze aktualne? Pamiętam, jak byłem tam bodajże 2-3 lata temu i widziałem jak równali to z ziemią... tydzien temu jeszcze byly
Kryniu Napisano 14 Października 2006 Napisano 14 Października 2006 Z racji tego ,że jestem tu nowy i jest to mój pierwszy post to niniejszym witam wszystkich bardzo serdecznie-jeżdżę od baaardzo niedawna pomimo wieku dość zaawansowanego jak na bikera ,ale mam nadzieję ,że wszystko jeszcze przede mną Jeżdże głównie po ścieżkach leśnych pomiędzy Swarzędzem a Maltą ,ścieżka wzdłuż jeziora swarzędzkiego,no i sama malta-parę kółek nie zaszkodzi;)
pikpok Napisano 19 Listopada 2006 Napisano 19 Listopada 2006 ja pomykam czesto rusalka - strzeszynek - kiekrz fajna traska tam prowadzi i na cytadelce sobie jezdze jak miło ja też tam czasami jeżdże w niewiesz ile to jest km? Bo kumpel pytał się mnie oreintacyjnie a ja nie umiałam odpowiedzieć bo licznika brak :<...
RafalB Napisano 20 Listopada 2006 Napisano 20 Listopada 2006 Z okolicy Akademi Rolniczej do Strzeszynka jest ok 6.7km, do Kiekrza bedzie ok 10km wiec wystarczy 3 razy korba zakrecic i juz
Diensdale Napisano 20 Listopada 2006 Autor Napisano 20 Listopada 2006 Ja teraz sie przmeoglem i od paru dni do pracy rowerem smigam. Rejony Kobylnicy, Gruszczyna, Swarzedza itp Rewelacja
Andrew18 Napisano 21 Listopada 2006 Napisano 21 Listopada 2006 RafalB czy czasami może jesteś na AR rowerkiem?? Bo widziałem jakiś czas temu jednego gościa, który przyjechał sobie rowerkiem do budyneczku katedry fizyki i obrobki drewna
RafalB Napisano 22 Listopada 2006 Napisano 22 Listopada 2006 Od czasu do czasu mam cos do zalatwienia w lesnym. Jednak na pewno to nie mnie widziales
nikodem Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 Ja mieszkam na Strzeszynie Greckim więc rejony Rusałka-Strzeszynek-Kiekrz. A z puszczy zielonki mam super wspomnienia! np. kilka tygodni temu zrobiłem tam ze znajomymi bajkerkami/bajkerami. 80km w okropnym błodku po 80 km nikt nie miał już tylnego hamulca(kolcek do ceraz zjechany) a przedni znacznie się osłabił a dodam, że 2 dni przed założyłem śiweży komplecik okładzin. Ulubiona trasa hmm nie ma takiej. Lubie okolice parku meteorytów [morasko] (MTB). A na szosie (cytadela) dużo ostrych zakrętów i można technike poćwiczyć.
Jareczek Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 A gdzie ty hamujesz w tej Zielonce? Przecież tam płasko jest
RafalB Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 Zrob jedno okrazenie z gogola na dziewiczej to zobaczysz te plaskosci
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.