Diensdale Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 Tak jak w topicu. Gdzie w Poznani i jego okolicach bliskich i dalekich jezdzicie?? Ja czesto nad Malta krece kolka, ale tez chetnie sie wybieram w dalsze trasy np do Pobiedzisk czy tez Puszczy Zielonki
DuzyMarek Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 Głownie nad Maltą, razem z bratem jeździmy wieczorami. Czasami siedzimy na ławce przy Maltance w ramach przerwy. A poza tym to często śmigam na trasie Strzeszyn Grecki - Luboń Żabikowo, do dziewczyny
Karolcia Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 To ja odpowiem krótko: Puszcza Zielonka i okolice
Wesoly Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 ja pomykam czesto rusalka - strzeszynek - kiekrz fajna traska tam prowadzi i na cytadelce sobie jezdze
Andrew18 Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 Ja śmigam w rejonie rogalinek, rogalin, mosina, kurnik, daszewice, borówiec, kamionki, ogólnie południowe i południowo-wschodnie okolice poznania.
mixon Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 ja z reguły zajeżdżam nad malte i wjeżdżam do lasku jak najszybciej ale cytadela i inne tereny tez sie zdarzają
Emilpe Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 Jak jeżdze samemu to zazwyczaj krece kółka wokół malty (ok.12min na kółko), a jak jezdze z klubem (KS Stomil Poznań) to w okolicach rogainka, mosiny, Starołęki.
cdan Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 Z reguły jeżdżę w rejon Puszczykowa, Lubonia - spotykamy się z kumplem i potem decydujemy co do dalszej jazdy. Bywamy w Mosinie, Rogalinku, i ogólnie w WPN, w Kiekrzu, w rejonie Czerwonaka (np. Dziewicza Góra - jest tam teraz wieża widokowa, gdzie wdrapaliśmy się ostatnio z rowerumi ), poligonu w Biedrusku (na poligonie też ), czasem jakaś dłuższa trasa się zdarzy w rejon Szamotuł, Obrzycka (piękne lasy), Grodziska Wlkp.
Diensdale Napisano 10 Września 2006 Autor Napisano 10 Września 2006 No ja dzis z kumplem walnelismy lajcik Z Malty lasami do Swarzedza, Gruszczyna, przez Kobylnice na Bogucin i tam lotniskiem do lasu i na Zieliniec. Powrot przez Antoninek i Warszawskie nad Malte:) Calosc 30 km. Szalenie przyjemna trasa
lukas_t1 Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 północno- zachodnia część Poznania...morasko, obornicka, oborniki itd do czasu wypadku na obornickiej śmigałem szosą...teraz chwilowo nie mam czym smigać
verul Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 CZasem jade z Podolan do Czewonaka i zahaczam o Dziewicza Gore. Czasem trasa rusalka-strzeszynek-kiekrz. Ogolnie na tej drodze obok kierskiego jest fajny podjazd. Dosyc sromy i dlugi. Udalo mi sie tam raz 30km/h jechac Ale po dojechaniu na gore 5 min sapalem.
Diensdale Napisano 11 Września 2006 Autor Napisano 11 Września 2006 Ja sie zaczajam na trase z okolic Rusalki do Obornik i powrot puszcza Zielonka Pogoda jest wiec moze sie uda ^^
szymonk Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 malta i okolice - rekreacyjnie z dziewczyną razem, troche szybciej z czecha przez chartowo w strone swarzędza - spokojna trasa przez las jakiś do zalesia ostatnio dotarłem codziennie, jeśli nie pada, do pracy kawałek mały ok 10km na przebudzenie
rowerzystka Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 W samym Poznaniu raczej nie bywam, nie lubię jazdy po mieście, jadę tam rowerem tylko wtedy, kiedy bezwzględnie muszę. Moje rejony to: cała Puszcza Zielonka i jej brzegi, ponadto na trasy długie lubię się wybrać do: Rogoźna, Czerniejewa, Gniezna, Kórnika. Szos unikam, wolę ścieżki leśno-polne i na takich mnie można spotkać. Baza wypadowa - zawsze moja Wierzenica
kathon Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 Puszcza Zielonka i okolice... ostatnimi czasy najczęściej na Małym Pierścieniu Rowerowym
Diensdale Napisano 11 Września 2006 Autor Napisano 11 Września 2006 Ja dzis sie po miescie wlasnie pobujalem 36 km po Poznaniu. Nie bylo najgorzej, a po drodze zachaczylem Cytadele i Malte, a do domu juz i tak lasem ^^
adamm84 Napisano 17 Września 2006 Napisano 17 Września 2006 prośbe mam ) nie chce mnie ktoś zabrać do Zielonki,albo na jakieś inne tereny zielone ? juz 2 rok w Poznaniu studiuje i jakos na razie to wracam do domu pod Piłe,a tak się bujam po mieście i na malcie na dzień dzisiejszy mocy mam na 100km po asfalcie ze średnią koło 23-25, wiec w terenie cos koło 70km powinienem dac rade w jakimś rekreacyjnym tempie wdzięczny bym był dozgonnie
rowerzystka Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 adamm84, w takim razie zapraszam w teren do Zielonki. Dystans i przebieg trasy do uzgodnienia.
Jareczek Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Czyli ja już nie muszę przyjeżdżać? Ok. W Poznaniu jeżdżę po rondzie Kaponiera, ewentualnie wybieram northshore na Półwiejskiej.
rowerzystka Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Jareczku, oczywiście, że musisz!! Zapomniałeś?! Jesteś zaproszony na tę niedzielę... mam piękną pagórkowatą trasę do zrobienia, spodoba Ci się
adamm84 Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 no własnie, najgorsze to dla mnie bedzie wydostać się z poznania, najlepiej gdyby ktoś mnie zwinął z jakiegoś ogolnie znanego obiekty np. kaponiera,teatralka,browar,plaza,pkp itp jak Wam pasuje......bo sam to ja tam bede pół dnia jechał i bez ekstreem prosze, na dzisiaj to ja grubas jestem co do czasu to jestem w Poznaniu do czwartku a pozniej od pazdziernika cały czas
Diensdale Napisano 18 Września 2006 Autor Napisano 18 Września 2006 Adam to sie dobrze sklada Zabiore Cie w pazdzierniku jak chcesz bo wlasnie dopiero za 2 tygodnie bede mial weekend do dyspozycji pelnej
adamm84 Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 jestem bardzo za,ale gdyby ktoś wczesniej i nie koniecznie do zielonki to też
TocaS Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Ja ostatnio głównie obrałem asfalt do póki nie zmienię środku smarującego w napędzie nie wjadę na piasek, a ogólnie to Poznań - Bydgoszcz - miejscowości na tym odcinku sobie odwiedzam. Ostanio dojechałem do Pobiedzisk i miałem plan dalej uderzyć na Gniezno ale 20 km pod lekką górkę plus wiejący wiatr w twarz zniechęciło mnie i na Pobiedziskach zawróciłem. Prócz tego odwiedzam Cytadele i Maltę. Szukam stromej górki asfaltowej podobnej do tej na Cytadeli co zjazd wchodzi w ulicę, ale nic jeszcze ciekawego nie znalazłem.
DuzyMarek Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Szukam stromej górki asfaltowej podobnej do tej na Cytadeli co zjazd wchodzi w ulicę, ale nic jeszcze ciekawego nie znalazłem. Jadąc grajzerówką (czy jak to się tam pisze) od Dyrekcji WPN do Komornik to na wysokości Szreniawy droga idzie dość mocno w dół, ale nie wiem czy aż tak bardzo jak ta na Cytadeli. W każdym razie można tam zdrowo depnąć nie ryzykując zderzeniem z autem w razie problemów z hamulcami na dole, tak jak ma to miejsce na Cytadeli .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.