kallor Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Cześć, piasta Novatec 771sb hamulec Avid BB5 widelec Force 29 uchwyt post mount Tarcza dokręcona do piasty po zamontowaniu w widelcu ociera o obudowę hamulca w zaznaczonym miejscu. Nawet całkowite wychylenie hamulca podczas dokręcenia zacisku powoduje że tarcza ociera. Dołożyłem podkładkę do osi piasty (drugie zdjęcie) wtedy jestem w stanei wyregulować hamulec. Czy można jeździć z taką podkładką? Dlaczego nie mogę zamontować normalnie zacisku? http://images76.fotosik.pl/681/7febcf9f40304674.jpg http://images76.fotosik.pl/681/f08f1b79997490a6gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Ten widelec coś jakiś krzywy jest, to powinno wszystko równolegle iść, a u ciebie wyraźnie jest krzywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek77 Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Musisz papierem sciernym na twardym klocku przyszlifować uchwyt przy widelcu - jesli widelec nie jest na gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kallor Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Widelec kupiony może miesiąc temu. Czyli uchwyt post mount przy widelcu jest krzywy? Czy z taka podkładka mogę jeździć? Skoczyłbym do serwisu aby ktoś na to spojrzał bo ciężko zrobić zdjęcie aby ocenić czy z widelcem jest coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Jedz do serwisu, zwłaszcza jak u nich kupiłeś ten widelec. Jak zakupy zrobiłeś w internecie to niech Ci to obejrzy serwis i wstawi opinię i reklamuj. Różnie zaciski ocierają ale w tym miejscu wybitnie nie powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi