Skocz do zawartości

[suport] Wymiana/zmiana

stypa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

mam u siebie problem z wyregulowaniem przedniej przerzutki...A mianowicie, wydaje mi się że przednie zębatki znajdują się zbyt blisko mufy ponieważ zakres przerzutki przedniej nie pozwala na wyregulowanie jej do jazdy na najniższej przedniej zębatce ( przerzutka ociera o łańcuch).

W związku z tym mam pytanie, czy mogę w jakiś sposób "odsunąć" przednie zębatki od mufy ? Może wymiana suportu coś pomoże, ewentualnie zastosowanie jakiś podkładek/dystansów. Na oko wydaje mi się że muszę przednie zębatki odsunąć od mufy o około 2-3 mm.

Proszę o pomoc w tym temacie.

Rower to kellys oxygen 2009.

Napisano

Dokładnie, mam 113 mm. Z tym, że wydaje mi się że blaty są zbyt blisko ramy ponieważ nie mam już regulacji na przedniej przerzutce...wózek ociera o łańcuch przy najniższym blacie...

Napisano

Najmniejszym blacie z przodu czy z tyłu? Bo na dwóch najmniejszych nie wiem czy da się to ustawić. W każdym razie musisz kombinować najwyżej z kątem przerzutki na rurze. 

Napisano

Witam, nic nie kombinowałem. Tak jest od nowości i powiem szczerze do czasu aż mało jeździłem na rowerze to mi nie przeszkadzało ( ustawiłem sobie przerzutkę przednią w ten sposób aby na najwyższym i średnim przełożeniu było ok, natomiast na najmniejszym blacie mi chrobotała - jezeli z tyłu mam 1,2,3 lub 4). Ale teraz zaczyna mnie to męczyć...

Napisano

Wyregulować się nie da na 100%...próbowałem już wszystkiego.

Natomiast 1,2,3,4 to największe koronki z tyłu...

Napisano

Proszę o pomoc ponieważ wymieniłem suport i została mi podkładka lub dystans i nie wiem w którym miejscu on był. Średnica wewnętrzna ok 35 mm. Suport bb es25

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...