stypa Napisano 15 Czerwca 2016 Napisano 15 Czerwca 2016 Witam wszystkich, mam u siebie problem z wyregulowaniem przedniej przerzutki...A mianowicie, wydaje mi się że przednie zębatki znajdują się zbyt blisko mufy ponieważ zakres przerzutki przedniej nie pozwala na wyregulowanie jej do jazdy na najniższej przedniej zębatce ( przerzutka ociera o łańcuch). W związku z tym mam pytanie, czy mogę w jakiś sposób "odsunąć" przednie zębatki od mufy ? Może wymiana suportu coś pomoże, ewentualnie zastosowanie jakiś podkładek/dystansów. Na oko wydaje mi się że muszę przednie zębatki odsunąć od mufy o około 2-3 mm. Proszę o pomoc w tym temacie. Rower to kellys oxygen 2009.
Ychu Napisano 15 Czerwca 2016 Napisano 15 Czerwca 2016 Z tego co widzę to potrzebujesz suport 113 mm. http://www.bikekatalog.pl/2008/?ppg=show&baza=komponenty&pid=3551 Chociaż zmierz obecny bo podobno była też wersja 118 mm. Możesz też sprawdzić linię łańcucha.
stypa Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Napisano 15 Czerwca 2016 Dokładnie, mam 113 mm. Z tym, że wydaje mi się że blaty są zbyt blisko ramy ponieważ nie mam już regulacji na przedniej przerzutce...wózek ociera o łańcuch przy najniższym blacie...
Ychu Napisano 15 Czerwca 2016 Napisano 15 Czerwca 2016 Najmniejszym blacie z przodu czy z tyłu? Bo na dwóch najmniejszych nie wiem czy da się to ustawić. W każdym razie musisz kombinować najwyżej z kątem przerzutki na rurze.
Arni220 Napisano 15 Czerwca 2016 Napisano 15 Czerwca 2016 Nic nie było kombinowane z przerzutką, jest cały czas ta sama co od nowości roweru, czy wpadłeś na pomysł dania od 2x10rz przerabiając korbę 3rz na 2rz?
stypa Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Napisano 15 Czerwca 2016 Witam, nic nie kombinowałem. Tak jest od nowości i powiem szczerze do czasu aż mało jeździłem na rowerze to mi nie przeszkadzało ( ustawiłem sobie przerzutkę przednią w ten sposób aby na najwyższym i średnim przełożeniu było ok, natomiast na najmniejszym blacie mi chrobotała - jezeli z tyłu mam 1,2,3 lub 4). Ale teraz zaczyna mnie to męczyć...
stypa Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Napisano 16 Czerwca 2016 Wyregulować się nie da na 100%...próbowałem już wszystkiego. Natomiast 1,2,3,4 to największe koronki z tyłu...
Ychu Napisano 16 Czerwca 2016 Napisano 16 Czerwca 2016 No to raczej tylko wymiana suportu , chociaż dziwne to skoro producent taki suport przewidział.
cervandes Napisano 16 Czerwca 2016 Napisano 16 Czerwca 2016 Producent tak dobrał komponenty, że napęd nie działa? Coś mi się zdaje, że jeśli autor wrzuci dobre fotki to się okaże, że ta jego regulacja nadawać się będzie do tematu o heheszkach.
eskimos16 Napisano 16 Czerwca 2016 Napisano 16 Czerwca 2016 Proszę o pomoc ponieważ wymieniłem suport i została mi podkładka lub dystans i nie wiem w którym miejscu on był. Średnica wewnętrzna ok 35 mm. Suport bb es25
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.