Sov Napisano 14 Czerwca 2016 Napisano 14 Czerwca 2016 Witam, Podbijam post z podobnego wątku jako nowy temat, bo poprzedni stoi bez odpowiedzi. Moje parametry to 182 cm wzrostu i ok 122 kg wagi (noga do pachwiny to takie 83,5cm) Co do wymagań to rower - trekk lub cross z osprzętem typowo miejskim. Potrzebuje roweru prawie na co dzień do dojeżdżania do pracy w mieście - ok 30km dziennie x5. Plus do sklepu, rundki w pobliskim lasko-parku dla poprawy kondycji i co jakiś czas weekendowe wypady do lasu na wycieczkę lub coś dłuższego. Budżet - chciałbym się zamknąć w maks maksów w 2000 ze wszystkim, czyli dobrym kaskiem, łańcuchem/u-lockiem, rękawiczkami itp w zależności co będzie brakować w rowerze np. oświetlenia lub bagażnika. Czyli na sam rower 1200-1700zł. Przykłady: Romet Wagant 3.0 Romet Wagant 4.0 Romet Mistral City + bagażnik (+ fajnie wygląda) Bergon AL Senatore V3 naciągający budżet Unibike Flash (wygląd na plus) jakiś Kross Siberian lub Atlantic czy jakiś V2/3, Spartacus, Eries, Remiro i dokupienie osprzętu do niego? Do będzie mój pierwszy rower od jakiś 12 lat, więc nie wiem co będzie mi potrzebne, a przy czym nie zauważę różnicy. Chciałbym jednak coś co nie będzie sprawiać problemów w użytkowaniu i było przy okazji dobrym wyborem w swojej cenie - czyli najlepsze co można dostać w tej cenie, więc prosiłbym o pomoc. Cytuj
Pablo59 Napisano 14 Czerwca 2016 Napisano 14 Czerwca 2016 Unibike mają gwarancję do 140 kg - i to jest w twoim przypadku koronny argument (a przynajmniej powinien być) aby nie żałować grosza Osprzęt z czasem wymienisz na lepsiejszy ... Cytuj
Sov Napisano 30 Czerwca 2016 Autor Napisano 30 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedz, temat do zamknięcia - kupiony Unibike Flash GTS. Dodatkowo napiszę, że te Lazary, Spartacusy itp powinni zatrudnić projektanta, bo niby wysokiej klasy osprzęt, a wszystkie wyglądają jak "odpustowe" rowery =P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi