Skocz do zawartości

[rower] trekking/corss z osprzętem dla 120kg

Sov

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Podbijam post z podobnego wątku jako nowy temat, bo poprzedni stoi bez odpowiedzi. Moje parametry to 182 cm wzrostu i ok 122 kg wagi (noga do pachwiny to takie 83,5cm)

Co do wymagań to rower - trekk lub cross z osprzętem typowo miejskim. Potrzebuje roweru prawie na co dzień do dojeżdżania do pracy w mieście - ok 30km dziennie x5. Plus do sklepu, rundki w pobliskim lasko-parku dla poprawy kondycji i co jakiś czas weekendowe wypady do lasu na wycieczkę lub coś dłuższego.

Budżet - chciałbym się zamknąć w maks maksów w 2000 ze wszystkim, czyli dobrym kaskiem, łańcuchem/u-lockiem, rękawiczkami itp w zależności co będzie brakować w rowerze np. oświetlenia lub bagażnika.

Czyli na sam rower 1200-1700zł.

Przykłady:

Romet Wagant 3.0

Romet Wagant 4.0

Romet Mistral City + bagażnik (+ fajnie wygląda)

Bergon AL

Senatore V3

naciągający budżet Unibike Flash (wygląd na plus)

jakiś Kross Siberian lub Atlantic

czy jakiś V2/3, Spartacus, Eries, Remiro i dokupienie osprzętu do niego?

Do będzie mój pierwszy rower od jakiś 12 lat, więc nie wiem co będzie mi potrzebne, a przy czym nie zauważę różnicy. Chciałbym jednak coś co nie będzie sprawiać problemów w użytkowaniu i było przy okazji dobrym wyborem w swojej cenie - czyli najlepsze co można dostać w tej cenie, więc prosiłbym o pomoc.

• 3 tygodnie później...

Dzięki za odpowiedz, temat do zamknięcia - kupiony Unibike Flash GTS. Dodatkowo napiszę, że te Lazary, Spartacusy itp powinni zatrudnić projektanta, bo niby wysokiej klasy osprzęt, a wszystkie wyglądają jak "odpustowe" rowery =P