Beeen Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Posiadam Marzocchi 55RS 140mm z 2010 Wykorzystuje go w lekkim FR, gdyż dopiero zaczynam zabawę z taką jazdą. Zauważyłem, że po większych skokach amor się składa bardzo mocno. Przy większym skoku może się złożyć cały, a wtedy kolorowo nie będzie. I dlatego chciałbym go trochę utwardzić. No i teraz pytanko, mam po prostu pokręcić prawym pokrętłem? Jeśli tak to mam wziąć klucz (bo ręką nie da rady tego ruszyć) i pokręcić w stronę + czy -? tak piszę bo nie chcę nic popsuć w amorku, chcę być w 100% pewny co robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 (edytowane) Pewnie będzie konieczna wymiana sprężyny na twardsza.(około 100zł) Na + jak dasz tym pokrętłem to powinien stać się minimalnie twardszy, jakiej siły trzeba użyć to nie mam pojęcia, ręką się chyba powinno dać. Edytowane 14 Czerwca 2016 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 No i teraz pytanko, mam po prostu pokręcić prawym pokrętłem? Jeśli tak to mam wziąć klucz (bo ręką nie da rady tego ruszyć) i pokręcić w stronę + czy -? Jesteś pewien, że to o czym mówisz to pokrętło? Wydaje mi się, że w tym widelcu pod czarną zaślepką powinno znajdować się gniazdo na imbus. I wtedy faktycznie możesz kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi