Skocz do zawartości

Oznaczenie na koronce

marioo3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś się orientuje co oznacza napis (52/39)  na koronce - chodzi mi znaczenie tego 39. Znalazłem, potrzebną mi koronkę o takich samych wymiarach czyli  bcd 135mm i 52 zęby, ale na tamtej jest (52/42) i nie wiem czy będzie to dobry zamiennik...

2i05co9.jpg

Napisano

@Ychu - dzięki, jak mogę edytować temat ? szukam tej opcji i nie mogę nigdzie jej wypatrzeć :(

@Kolmark - dzięki za info, niestety z tego co się dowiedziałem ciężko o taką zębatkę bo już ich podobno nie produkją. Nie pozosstaje mi chyba nic innego jak tylko zaryzykować...

Napisano

jak mogę edytować temat ? szukam tej opcji i nie mogę nigdzie jej wypatrzeć

Podobno jest gdzieś przy pierwszym poście , ale ja też nigdy tego nie znalazłem :D 

Napisano

Możliwe, że nie oznacza nic - przy starych koronkach - i było to tylko oznaczenie dla całej korby. Przy nowszych powinno oznaczać koronkę z szeregu do pary, oczywiście z "odpowiedniej" firmy i serii ;) , żeby przerzucać idealnie, wszystkie te rampy, przetłoczenia itp w odpowiednich miejscach.

Napisano

Możliwe, że nie oznacza nic

Sprzedający też twierdzi, że to nie powinno mieć znaczenia, ale z oczywistych wzgledów wolałem się upewnić :)

Napisano

Przy nowszych powinno oznaczać koronkę z szeregu do pary, oczywiście z "odpowiedniej" firmy i serii ;) , żeby przerzucać idealnie, wszystkie te rampy, przetłoczenia itp w odpowiednich miejscach.

Dokładnie, układ zębów może nie pasować do siebie, podobnie zresztą jest na kasetach, nieprawidłowy układ będzie zakłucał zmiany biegów. Jak bardzo będzie to upierdliwe na korbie? Doświadczenia z MTB pokazują, żejeśli się nie przegnie to działa całkiem ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...