Bohun Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Witam, Mam problem, kupuję rower dla żony (ma 166 cm wzrostu noga 77 cm) i wg kalkulatorów wychodzi 18 (lub nawet 18,6) w sklepie jeździła 18,5 oraz w decathlonie rozmiarem "M" (czyli 17 lub 18, nie wiadomo) i było ok, 16,5 był za mały (ale na kołach 26) i teraz chcemy kupić kandsa maestro i nie wiemy jaka rama, boje się, żeby nie był za duży, choć z drugiej strony jak 18,5 (z intesportu) był ok to już sam nie wiem... Ja mam swojego 21 przy 185 i trochę żałuję, rama jest jednak ciut przyduża na dłuższe przejażdżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Jak to na pograniczu wymiarów - zależy od osobistych upodobań. A niestety przy mostku ahead niewielkie szanse na bezkosztową korektę pozycji. Ja bym obstawiał jednak 17". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relyt Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Maestro mają długie ramy. Ja wybrałem męską 21'', jak wskazywały kalkulatory i inne informacje. I mnie się wydaje, że jest za długa dla mnie. Chętnie by spróbowałem 19''. A na 166 też bym obstawiał 17''. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez relyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi