Skocz do zawartości

[Ubezpieczenie] Ubezpieczenie OC w życiu prywatnym w Allianz Direct

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

przymierzam się do zakupu ubezpieczenia OC w życiu prywatnym i przy okazji (w sumie to najważniejsze) zależy mi żeby obejmowało również poruszanie się rowerem (ewentualnie innymi środkami komunikacji).

Zrobiłem małe badanie rynku przez Google i niewiele w sumie można znaleźć.

Jedyne co oprócz PZU znalazłem to Allianz Direct - OC w życiu prywatnym - ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej | Allianz Direct. Z OWU wynika, że spod ochrony ubezpieczeniowej wyjęte są tylko sprawy zawodowe, uprawianie sportów zawodowo lub z rodzaju niebezpiecznych.

Czy ktoś jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej z tej oferty Allianz? Czy korzystał z tego ubezpieczenia w wypadku dokonania jakiejś szkody?

Napisano

cześć, mam OC osób fizycznych w pzu. Przed wykupieniem oc rozmawiałem ze znajomym, który korzystał z odszkodowania i nie miał większych problemów z wypłatą szkody (ok 6k).

Napisano

Jeśli masz poniżej 30 lat, to sprawdź kartę Euro26, jest również wersja z ubezpieczeniem sportowym.

Został mi już ostatni rok do spełnienia warunku 30 lat. ;) Jednak patrząc na ofertę to nie wychodzi ona bardziej korzystnie nie znaleziony Allianz Direct - 150 zł za 3 lata na terenie Polski z sumą ubezpieczeniową 100 000 zł.

cześć, mam OC osób fizycznych w pzu. Przed wykupieniem oc rozmawiałem ze znajomym, który korzystał z odszkodowania i nie miał większych problemów z wypłatą szkody (ok 6k).

Czy do tego ubezpieczenia OC zalicza się również jeżdżenie rowerem? Jaki jest koszt roczny takiego ubezpieczenia i jaka jest suma ubezpieczeniowa? Możesz przybliżyć warunki umowy?

Napisano

Masz ubezpieczone mieszkanie? Jeśli tak, to większość towarzystw ubezpieczeniowych wraz z ubezpieczeniem mieszkania zapewnia OC dla wszystkich zameldowanych (w tym na szkody powstałe w wyniku jazdy rowerem).

Sprawdź bo być może masz już OC, a o tym nie wiesz.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Mnie interesowałoby takie ubezpieczenie w compensa, bo w kategorii ubezpieczeń na życie są ostatnio mocno konkurencyjni. Ciekawe jak tam z rowerem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...