MoRsk Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Witam! Chciałbym zapoznać się z opinią znawców rowerowych A mianowicie chodzi mi o ten rower ( https://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/defy.2.disc/24480/89274/#specifications ). Co o nim sądzicie a w szczególności czy hamulce tarczowe nadają się na szosę oraz jakie są ich plusy i minusy Serdecznie Pozdrawiam Igor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Dobry rower, mam taki sam osprzet w Authorze Roninie, hamulce tarczowe dają dużą siłę hamowania przy lekkim nacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Witam! Chciałbym zapoznać się z opinią znawców rowerowych A mianowicie chodzi mi o ten rower ( https://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/defy.2.disc/24480/89274/#specifications ). Co o nim sądzicie a w szczególności czy hamulce tarczowe nadają się na szosę oraz jakie są ich plusy i minusy Serdecznie Pozdrawiam Igor Moim zdaniem w podobnym budżecie lub trochę wyższym można poszukać szosy ze zwykłymi hamulcami i na 105tce. Jeśli nie ma się dużej masy i nie jeździ po górach (długie zjazdy itd) to hamulce tarczowe nie są w szosie potrzebne. Tym bardziej mechaniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Dobry jest ale za 4,5 k chciałoby się już mieć 105 a nie Tiagrę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kforum1 Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Kupiłem speca na Tiagrze i po 700km mogę powiedzieć z czystym sumieniem,że chodzi bajecznie. Uważam ,że lepiej kupić porządną ramę bo napęd zawsze można zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.