ciecieciecie Napisano 14 Czerwca 2016 Napisano 14 Czerwca 2016 j/w potrzebuje śruby o gwincie 7mm do sztycy siodełka (stara poszła na pół przez wychylone siodło. http://www.a2stainless.co.uk/M7-x-50-Socket-Capscrew-DIN-912-A2_ADTU.aspx chodzi o taką dokładnie śrube, ale tu ze ściąganiem wychodzi 70zł za dwie śruby to trochę bez sensu. Miał ktoś może taki problem, i wie gdzie taką dostać w Polsce?
provid Napisano 14 Czerwca 2016 Napisano 14 Czerwca 2016 Leroy Merlin, Castorama, Obi, sklepy metalowe w okolicy
dziksoltys Napisano 14 Czerwca 2016 Napisano 14 Czerwca 2016 nowa sztyca . Miałem taki sam przypadek. Moją starą przerobię pod śruby 8. Ogólnie znajdziesz śruby 7 zwykłe(sześciokątne). Zaglądam czasami do sklepu w którym miały być ale do dziś nie ma. Albo do tokarza jak masz znajomego bo nie wiem ile kosztuje dorobienie śruby.
Hetman Napisano 15 Czerwca 2016 Napisano 15 Czerwca 2016 Przerób na M8 . Jesteś pewien, że tam jest dokładnie M7 a nie jakieś UN? Prędzej bym się spodziewał amerykańskich gwintów, M7 to od wieków był gwint naprawczy i zastosowania mocno unikalne, nie ma potrzeby gimnastykować się z czymś takim przy produkcji sztyc rowerowych.
dziksoltys Napisano 15 Czerwca 2016 Napisano 15 Czerwca 2016 ja jestem pewien na 99,9% bo jak się nie mylę to wkręcałem M7 sześciokątną i miała za małe oparcie. przerobie tylko muszę się kiedyś wybrać do kumpla na wiertarkę stołową żeby wywiercić idealnie prostopadle a już długo się umawiamy z pół roku .
Hetman Napisano 16 Czerwca 2016 Napisano 16 Czerwca 2016 Skąd Ty w ogóle wziąłeś śrubę M7 do sprawdzenia ...? To się nie wala wszędzie pod ręką.
dziksoltys Napisano 16 Czerwca 2016 Napisano 16 Czerwca 2016 np. tu http://www.kominek.be mają prawie zawsze na stanie ale tylko 5cm . Kiedyś mieli M7 na imbusy ale odkąd potrzebuje je to ich nie mają. W Strzelcach Opolskich też jest jedna hurtownia która ma na stanie. Musiałem podzwonić i się popytać kumpli gdzie takie coś dostanę .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.