Skocz do zawartości

[śruba imbusowa] Gdzie dostać śrube imbusową M7x50 do sztycy

ciecieciecie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nowa sztyca ;). Miałem taki sam przypadek. Moją starą przerobię pod śruby 8. Ogólnie znajdziesz śruby 7 zwykłe(sześciokątne). Zaglądam czasami do sklepu w którym miały być ale do dziś nie ma. Albo do tokarza jak masz znajomego bo nie wiem ile kosztuje dorobienie śruby.

Napisano

Przerób na M8 :)

Jesteś pewien, że tam jest dokładnie M7 a nie jakieś UN? Prędzej bym się spodziewał amerykańskich gwintów, M7 to od wieków był gwint naprawczy i zastosowania mocno unikalne, nie ma potrzeby gimnastykować się z czymś takim przy produkcji sztyc rowerowych.

Napisano

ja jestem pewien na 99,9% bo jak się nie mylę to wkręcałem M7 sześciokątną i miała za małe oparcie. przerobie tylko muszę się kiedyś wybrać do kumpla na wiertarkę stołową żeby wywiercić idealnie prostopadle a już długo się umawiamy z pół roku :D.

Napisano

np. tu http://www.kominek.be mają prawie zawsze na stanie ;) ale tylko 5cm . Kiedyś mieli M7 na imbusy ale odkąd potrzebuje je to ich nie mają. W Strzelcach Opolskich też jest jedna hurtownia która ma na stanie. Musiałem podzwonić i się popytać kumpli gdzie takie coś dostanę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...