siwy2 Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Witam wszystkich Z dampera o którym mowa zaczęło uciekać mi ciśnienie.Na początku myślałem że to wina wentyla ale po jego wymianie na nowy problem nadal pozostał. Odesłałem więc damper do serwisu i okazało się że złamała mi się prowadnica (tzw. szpila po angielsku shaft), której wymianę serwis wycenił na 700zł . Nie ukrywam że bardzo chciałbym to jakoś taniej rozwiązać. Zastanawiam się więc czy nie spróbować takiej części dorobić u fachowca od obróbki metalu. Jednak oprócz samego wycięcia takiej części pozostaje jeszcze problem wycierania się materiału. I tu moje pytanie czy ma ktoś jakieś doświadczenie w podobnych sytuacjach albo ma inny pomysł jak to rozwiązać bez wydawania tych 700zł ? poniżej zamieszczam kilka zdjęć pokazujące o jaką część chodzi. Z góry dziękuję za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Najłatwiej będzie dobrać z jakiejś uszkodzonej używki. Napisz proszę jaka jest długość montażowa i skok dampera, może będę coś do niego mieć. Warto też sprawdzić dlaczego tłoczysko uległo złamaniu - przede wszystkim sprawdzić stan tulei ślizgowych i montażowych. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy2 Napisano 1 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Na szczęście udało mi się kupić nowy damper za dobrą cenę, a tamtego sprzedać jako uszkodzony na części a więc uważam temat za zamknięty. ale bardzo dziękuję za odpowiedź :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi