Skocz do zawartości

[spodenki] Rozmiar spodenek marki Forza

alpacino13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, planuję zakup spodenek Forza Dots http://forzasportshop.com/spodenki/14-spodenki-kolarskie-dots.html#/5-rozmiar-s/3-wkladki_do_spodenek_kolarskich-trs_pomaranczowa . Zastanawiam się nad ich rozmiarem stąd mam pytanie głównie do osób posiadających spodenki Forzy. Mam 179 cm wzrostu, w pasie 80 cm i zmierzyłem sobie obwód uda kilka cm nad kolanem mniej więcej w miejscu gdzie kończą się spodenki i wyszło 41 cm. Napisałem maila do sklepu  prośbą o pomoc w wyborze rozmiaru. Dostałem odpowiedź, że powinien wziąć S lub M jednak bardziej polecają rozmiar S. Zastanawiam się czy szelki nie będą za krótkie i czy nie będzie zbyt dużego ucisku ud w spodenkach. Zdaniem przedstawiciela sklepu spodenki w udzie można swobodnie rozciągnąć o 8 cm i nie będzie to powodowało ucisku. Właściciele spodenek tej marki mogą to potwierdzić bo 8 cm wydaje mi się dużo? Najczęściej wybierałem odzież rowerową w rozmiarze M lub L (choć zakupy robiłem jedynie w Lidlu ;p). 

Dzięki za odpowiedzi. Po dalszej korespondencji ze sklepem zdecydowałem się na zamówienie rozmiaru S z wydłużonymi szelkami. Mam o 2 cm mniej w udach od NeVeSa więc liczę, że się w nie wcisnę. Przy zbyt luźnych spodenkach podobno mogą one obcierać podczas jazdy. Jeśli kogoś by to interesowało to można poprosić o płaskie szwy w spodenkach, które kosztują dodatkowe 10 zł. Ja się na nie nie zdecydowałem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...