alpacino13 Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Witam, planuję zakup spodenek Forza Dots http://forzasportshop.com/spodenki/14-spodenki-kolarskie-dots.html#/5-rozmiar-s/3-wkladki_do_spodenek_kolarskich-trs_pomaranczowa . Zastanawiam się nad ich rozmiarem stąd mam pytanie głównie do osób posiadających spodenki Forzy. Mam 179 cm wzrostu, w pasie 80 cm i zmierzyłem sobie obwód uda kilka cm nad kolanem mniej więcej w miejscu gdzie kończą się spodenki i wyszło 41 cm. Napisałem maila do sklepu prośbą o pomoc w wyborze rozmiaru. Dostałem odpowiedź, że powinien wziąć S lub M jednak bardziej polecają rozmiar S. Zastanawiam się czy szelki nie będą za krótkie i czy nie będzie zbyt dużego ucisku ud w spodenkach. Zdaniem przedstawiciela sklepu spodenki w udzie można swobodnie rozciągnąć o 8 cm i nie będzie to powodowało ucisku. Właściciele spodenek tej marki mogą to potwierdzić bo 8 cm wydaje mi się dużo? Najczęściej wybierałem odzież rowerową w rozmiarze M lub L (choć zakupy robiłem jedynie w Lidlu ;p). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeVeS Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Ja mam 42 cm nad kolanem, 57cm w najgrubszym miejscu uda, 84 w pasie, i ich spodenki bez szelek w rozmiarze M są ciasne, bardzo ciasne, w szczególności na dole przy kolanach, w pasie jest trochę luzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tifu Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 W moim przypadku wymiarami wypadałem na styku M i L, ostatecznie zamówiłem L-kę i nie żałuję - wręcz ciężko mi sobie wyobrazić, żebym się zmieścił w mniejszy rozmiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alpacino13 Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedzi. Po dalszej korespondencji ze sklepem zdecydowałem się na zamówienie rozmiaru S z wydłużonymi szelkami. Mam o 2 cm mniej w udach od NeVeSa więc liczę, że się w nie wcisnę. Przy zbyt luźnych spodenkach podobno mogą one obcierać podczas jazdy. Jeśli kogoś by to interesowało to można poprosić o płaskie szwy w spodenkach, które kosztują dodatkowe 10 zł. Ja się na nie nie zdecydowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.