Damian98 Napisano 14 Czerwca 2016 Napisano 14 Czerwca 2016 Witam serdecznie. Mam problem z doborem tarcz do nowych hamulców shimano alivio (bl-445/br-447) Wysokość okładziny wynosi 15,5mm, a wysokość powierzchni styku na tarczy to zaledwie 14mm w tarczach shimano sm-rt 66-s czyli slx (przy współpracy klocki będą ścierane także przez ramiona tarczy hamulcowej) Mam jeszcze tarcze Avid g2cs i shimano sm-rt 56-m (alivio) i w obu wysokość powierzchni styku z okładziną wynosi 16mm. Pytania teraz moje brzmią: czy jest tu jakiś posiadacz hamulców slx? (jeżeli tak to prosiłbym o zmierzenie wysokości okładziny w klockach) Czy hamulce alivio mogą współpracować z tymi tarczami slx? ps: tarcze alivio które posiadam mają 180mm, ale wolałbym mieć slx 160mm, a avidy nie są moje Z góry dziękuję za pomoc
Ychu Napisano 14 Czerwca 2016 Napisano 14 Czerwca 2016 Idealne chwytanie tarczy to praktycznie mit. Każdy hamulec może współpracować z każdą tarczą a to , że nie idzie 100% po tarczy to mało istotne.
Root Admin Mieciu Napisano 14 Czerwca 2016 Root Admin Napisano 14 Czerwca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.