Damian98 Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Witam serdecznie. Mam problem z doborem tarcz do nowych hamulców shimano alivio (bl-445/br-447) Wysokość okładziny wynosi 15,5mm, a wysokość powierzchni styku na tarczy to zaledwie 14mm w tarczach shimano sm-rt 66-s czyli slx (przy współpracy klocki będą ścierane także przez ramiona tarczy hamulcowej) Mam jeszcze tarcze Avid g2cs i shimano sm-rt 56-m (alivio) i w obu wysokość powierzchni styku z okładziną wynosi 16mm. Pytania teraz moje brzmią: czy jest tu jakiś posiadacz hamulców slx? (jeżeli tak to prosiłbym o zmierzenie wysokości okładziny w klockach) Czy hamulce alivio mogą współpracować z tymi tarczami slx? ps: tarcze alivio które posiadam mają 180mm, ale wolałbym mieć slx 160mm, a avidy nie są moje Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Idealne chwytanie tarczy to praktycznie mit. Każdy hamulec może współpracować z każdą tarczą a to , że nie idzie 100% po tarczy to mało istotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 14 Czerwca 2016 Root Admin Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.