Skocz do zawartości

[oświetlenie] lampa przod 300-400 zł

chlebek1121

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam.

Proszę o pomoc mianowicie poszukuje lampy rowerowej na przod w kwocie 300-400 zl tematów tu jest tyle z taka rozbieżnościa ze juz mam mentlik w glowie . Często jeżdżę po lasach nocami z duza ( przynajmniej tak mi sie wydaje ) prędkoscia .

Aktualnie posiadam taką lampke

http://www.bikeatelier.pl/akcesoria-narzedzia/oswietlenie/lampka-przednia-prox-dual-power-2xcree

jednak efekt nie zadowala mnie w  100% mały zakres swiatla na boki . '

w załączniku zdj jak swieci na zywo lampka  w najmocniejszym trybie.

co myslicie o tej ? ktos ma

http://archiwum.allegro.pl/oferta/lampa-rowerowa-led-top-light-se-lh1-i5855129221.html

Z góry dziękuję za pomoc :D

post-197897-0-87816000-1465910745_thumb.jpg

Napisano

W takim budżecie to 1xConvoy S2+ 60x20 i 1xConvoy S2 OP. Do tego ładowarka i 4-6 ogniw.

Będzie i daleko i szeroko :)

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Napisano

na allegro ? czy bardziej na forum szukac ? :) zobaczymy jeszcze jak sie inni wypowiedzą .

Jeśli nie byłby to dla Ciebie problem moglbys podesłac jakies linki do tych latarek na allegro tego troche jest a ja sie nie znam na swiatełkach :c

Dzięki :D

Napisano

Od Darka ze światełek ma Refa za około 140pln i drugiego S2 z kolimatorem 15x90*

Oba na sterownikach 3,04A z programowaniem, barwa diod 4C. Ładowarki używam Nitecore i2, ogniwa Panasonica NCR18650B czyli 3400mAh.

Napisano

Liczbę ogniw masz nieograniczoną. I tak np do normalnej jazdy przy dwóch latarkach w zupełności wystarczają w trybie 18 czy 25% przy 32% to już luksus. Mając sterownik 3A w trybie 32% potrzebujesz około 1A prądu. A skoro ogniwa masz po 3,4Ah pojemności, to czas świecenia w takim trybie to przeszło 3h na luzie. W trybie 18% potrzebujesz 0,54A prądu co daje 7 godzin na jednym akku a światła będzie i tak dużo. A jeśli będziesz potrzebował przyświrować to włączasz 100%, światła mnóstwo, czas pracy ponad godzina.

Napisano

czyli mozna jeszcze wziac dodatkowe ogniwa do plecaka ? :D czesto jeżdże w trasy gdzie mniej wiecej jade 3/4 h w jedna strone .

Możesz naładować cały plecak jak chcesz :D

Mówisz, że 3/4h w jedną stronę co daje 6-8h jazdy. Sporo, cała noc w porze letniej :) Myślę, że 6 ogniw na początek musisz mieć.

Napisano

Dzięki :)  ale to nie tak ze caly czas w nocy ale jak wyjade okolo 17 to jednak o 21 juz ciemno i trzeba jakos wrócic :D będę przejazdem przez Gliwice to lece piwko :D hehe

Napisano

Uchwyty to moim zdaniem lepiej od razu kupić takie regulowane na boki 360 stopni, miałem do zwykłej latarki ten bez regulacji to moim zdaniem słabo i musi być przy samym mostku przykręcony, a taki regulowany to i przy samej manetce czy klamce go dasz i skręcić można w kierunku środka.

Wysłane z mojego Samsung Note 2 za pomocą Tapatalk

Napisano

A to nie o to chodzi żeby światło leciało prosto przed rower a nie z boku pod kątem? Obrotowe uchwyty mają miejsce łaczenia, ruchome części, ma prawo to się zużyć, rozpaść, odpaść. Poza tym odstaje od kierownicy o 2cm dalej niż uchwyt prosty, bez bajeru przez co każda nierówność bardziej szarpie latarkę przez dłuższe ramie działającej siły. Ja z premedytacja wybrałem proste, założyłem oba przy mostku po jednej i po drugiej stronie.

Napisano

Ja jeżdżąc (ostrzejsza jazda)nocą zakładam dodatkowo jeszcze czołówkę do doświetlania boków na zakrętach. Żadna lampka na kierownicy tego ci nie da.

A szybko poruszajac sie w dol znacznie ulatwia wyszukiwanie znaczkow na drzewach, doswietlanie szczegolow itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...