chlebek1121 Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 WItam. Proszę o pomoc mianowicie poszukuje lampy rowerowej na przod w kwocie 300-400 zl tematów tu jest tyle z taka rozbieżnościa ze juz mam mentlik w glowie . Często jeżdżę po lasach nocami z duza ( przynajmniej tak mi sie wydaje ) prędkoscia . Aktualnie posiadam taką lampke http://www.bikeatelier.pl/akcesoria-narzedzia/oswietlenie/lampka-przednia-prox-dual-power-2xcree jednak efekt nie zadowala mnie w 100% mały zakres swiatla na boki . ' w załączniku zdj jak swieci na zywo lampka w najmocniejszym trybie. co myslicie o tej ? ktos ma http://archiwum.allegro.pl/oferta/lampa-rowerowa-led-top-light-se-lh1-i5855129221.html Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 W takim budżecie to 1xConvoy S2+ 60x20 i 1xConvoy S2 OP. Do tego ładowarka i 4-6 ogniw. Będzie i daleko i szeroko Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chlebek1121 Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 na allegro ? czy bardziej na forum szukac ? zobaczymy jeszcze jak sie inni wypowiedzą . Jeśli nie byłby to dla Ciebie problem moglbys podesłac jakies linki do tych latarek na allegro tego troche jest a ja sie nie znam na swiatełkach :c Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=14000 http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11008 http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=18113 Stwrownik polecam Nowy 3way z zabezp. termicznym 3,04A Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Convoy S2 z refem i drugi z kolimatorem. Cztery wypas ogniwa i dobra ładowarka. Tak to działa u mnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chlebek1121 Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Elegancko a jaki koszt takiego zestawu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Przecież Ci podałem linki z cenami Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chlebek1121 Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 A to taki sam zestaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Taki sam Z ładowarek polecam Nitecore D2. I takie uchwyty http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6081284733 Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Od Darka ze światełek ma Refa za około 140pln i drugiego S2 z kolimatorem 15x90* Oba na sterownikach 3,04A z programowaniem, barwa diod 4C. Ładowarki używam Nitecore i2, ogniwa Panasonica NCR18650B czyli 3400mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chlebek1121 Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 domyślam się ze czas dzialania takiej latarki zależy juz od ogniw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Tak, na 50% ok 2h działania na dobrym ogniwie. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chlebek1121 Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 czyli mozna jeszcze wziac dodatkowe ogniwa do plecaka ? czesto jeżdże w trasy gdzie mniej wiecej jade 3/4 h w jedna strone . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Liczbę ogniw masz nieograniczoną. I tak np do normalnej jazdy przy dwóch latarkach w zupełności wystarczają w trybie 18 czy 25% przy 32% to już luksus. Mając sterownik 3A w trybie 32% potrzebujesz około 1A prądu. A skoro ogniwa masz po 3,4Ah pojemności, to czas świecenia w takim trybie to przeszło 3h na luzie. W trybie 18% potrzebujesz 0,54A prądu co daje 7 godzin na jednym akku a światła będzie i tak dużo. A jeśli będziesz potrzebował przyświrować to włączasz 100%, światła mnóstwo, czas pracy ponad godzina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 czyli mozna jeszcze wziac dodatkowe ogniwa do plecaka ? czesto jeżdże w trasy gdzie mniej wiecej jade 3/4 h w jedna strone . Możesz naładować cały plecak jak chcesz Mówisz, że 3/4h w jedną stronę co daje 6-8h jazdy. Sporo, cała noc w porze letniej Myślę, że 6 ogniw na początek musisz mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chlebek1121 Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Dzięki ale to nie tak ze caly czas w nocy ale jak wyjade okolo 17 to jednak o 21 juz ciemno i trzeba jakos wrócic będę przejazdem przez Gliwice to lece piwko hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 No chyba, że wpadniesz to Ci mogę w realu pokazać jak to świeci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chlebek1121 Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 to juz na pw sie zgadamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Uchwyty to moim zdaniem lepiej od razu kupić takie regulowane na boki 360 stopni, miałem do zwykłej latarki ten bez regulacji to moim zdaniem słabo i musi być przy samym mostku przykręcony, a taki regulowany to i przy samej manetce czy klamce go dasz i skręcić można w kierunku środka. Wysłane z mojego Samsung Note 2 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bardok206 Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Ja jeżdżąc (ostrzejsza jazda)nocą zakładam dodatkowo jeszcze czołówkę do doświetlania boków na zakrętach. Żadna lampka na kierownicy tego ci nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 A to nie o to chodzi żeby światło leciało prosto przed rower a nie z boku pod kątem? Obrotowe uchwyty mają miejsce łaczenia, ruchome części, ma prawo to się zużyć, rozpaść, odpaść. Poza tym odstaje od kierownicy o 2cm dalej niż uchwyt prosty, bez bajeru przez co każda nierówność bardziej szarpie latarkę przez dłuższe ramie działającej siły. Ja z premedytacja wybrałem proste, założyłem oba przy mostku po jednej i po drugiej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Ja jeżdżąc (ostrzejsza jazda)nocą zakładam dodatkowo jeszcze czołówkę do doświetlania boków na zakrętach. Żadna lampka na kierownicy tego ci nie da. A szybko poruszajac sie w dol znacznie ulatwia wyszukiwanie znaczkow na drzewach, doswietlanie szczegolow itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.