Skocz do zawartości

[Zabezpieczenie] Jakie zabezpieczenie wybrac 150~ zł

Wallyy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
chciałem zapytać jakie zabezpieczenie jest najlepsze do 150zł. Preferowałbym Ulocki, takie które mógłbym wozić przypięte do roweru. Dodatkowo jak duża jest różnica między ulockiem z przedziału cenowego 50-100zł a np 150-200zl? 

czesto roznica jest tylko cena,wiadomo ze jesli to jest w jednym tym samym sklepie to czasem roznice sa takie jak sie ceni producent a jeżeli to jest w obrębie jednej firmy to roznice cenowe świadczą o jakości zabezpieczenia,np przekrój średnicy rurki,rodzaj stopu,sposob zabezpieczenia zamka czy tez wielkosc(wiecej materiału droższy,ja sam mam jakiegos firmowego Ulock'a za jakies 150zł i swietnie zdaje egzamin tzn nie było próby włamania bo chyba sam solidny wygląd odstrasza,a tak na poważnie to staram sie nie zostawiać roweru poza zasięgiem wzroku.Kazdy Ulock bedzie lepszy ,nawet ten najtańszy od "najlepszych" linek.

Ok a czy kazdego Ulocka mozna zamonotowac do ramy, tak zeby nie musiec go wozic w plecaku, sa do tego jakies specjalne uchwyty? Jaki rozmiar najlepszy (najbardziej praktyczny - taki zeby bez problemu zapiac rower w roznych miejscach)?

Ktory ULOCK wybrac?  [PILNE]
OnGuard 8006 mini - wymiary 9 x 14 [cm]
czy
OnGuard 8003 - wymiary  11,5 x 23 [cm]

Zalezy mi na tym zeby ulocka wozic zamocowanego do ramy, a nie chowac do plecaka. Czytalem opinie ze 8003 jest troche za duzy przez co niewygodny podczas jazdy.

Czy ktos z Was ma moze 8003 i moze sie podzielic opinia na temat zamocowania do ramy podczas jazdy?
Ulock bedzie montowany na stary rower szosowy rama 20"

Ja mam OnGuard 8000 i na ramie nie mam gdzie go umieśćić (29er, rama L) Różnica między nim a 8003 to tylko 3cm, więc na twoim miejscu upewniłbym się że masz miejsce na takie bydle. 

Osobiście teraz wybrałbym chyba wersje mini + Linke, mini przypinałbym tylko tylny trojkat, a linką reszte, to że on ma 26cm nie sprawia automatycznie że można zapiąc nim wygodniej rower albo więcej niż jeden rower.

OnGuard wychodzi taniej i jest trochę grubsze, ciekawe jak wypadają te zabezpieczenia w porównaniu.

Magnum to nie jest czasem tańsza wersja OnGuard taki ich słabszy bardziej budżetowy brand?

Z tego co wiem tak naprawdę wystarczy U-lock by delikwenta odstraszyć. Jeśli chciałby to każdego U-locka otworzy szlifierką kątową bezprzewodową. Druga opcja to lockpicking, na YT kryptonite otwierają w czasie poniżej minuty, więc pewnie inne też nie będą stanowiły problemu.

Samo to że iPhone jest droższy od Motoroli Moto G świadczy o jakości tego pierwszego.

Albo samo to że Konsole są tańsze od PC świadczy o wydajności tego drugiego.

Nie mogłem się powstrzymać:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...